Jaka bura jutros otežava promet na autocesti A1 kod Svetog Roka, u dijelu zemlje moguće nevrijeme

Pretežno oblačno je u većini predjela unutrašnjosti pa i na dijelu Jadrana, osobito sjevernog. Nestabilne su prilike u zemlji, ima i kiše lokalno u unutrašnjosti. Vjetar je većinom slab, samo u Slavoniji i Baranji umjeren sjeverozapadnjak.

Na Jadaranu je vjetrovitije, pušu jaka bura i sjeverac, stoga je promet na nekim mjestima ograničen, prema izvješću HAK-a:

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h zbog olujnog vjetra.

I u nastavku dana duž Jadrana vjetrovito, nestabilno, uz oborinu češće u unutrašnjosti, osobito središnjoj, iako lokalno pljuskova može biti i duž Jadrana.

Na kninskom području i u dubrovačkoj regiji na snazi je upozorenje na moguće nevrijeme praćeno grmljavinom. Na moru su lokalno mogući neverini.

I idući dani na kopnu donose nestabilne prilike, dok su na moru još sutra izgledni pljuskovi, a onda će od srijede njihova vjerojatnost biti sve manja.

Navodi to u svojoj prognozi meteorologinja N1 televizije Tea Blažević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...