Još traje gašenje velikog požara kod Vrpolja. Na terenu 60 vatrogasaca i 21 vozilo, policija privela jednu osobu na ispitivanje

Zbog povezanosti s izbijanjem požara koji je jučer planuo u okolici Vrlike policija je privela jednu osobu.

Iz PU šibensko-kninske nisu iznijeli okolnosti privođenja. U priopćenju poslanom medijima samo navode kako će javnost obavijestiti o svemu poduzetom i utvrđenom kada završe s očevidom na mjestu izbijanja požara i provedi “sve mjere i radnje”.

Bile su ugrožene kuće

Oko 15,15 sati na predjelu Vrpolja, na otvorenom prostoru prema mjestu Danilo, izbio je požar koji se brzo širio nošen vjetrom, osim niskog raslinja je zahvatio i borovu šumu i u kojem su bili ugroženi stambeni objekti.

U gašenju požara su osim zemaljskih snaga s područja cijele županije od 15,37 sati sudjelovale i zračne snage i to četiri kanadera i tri air-tractora, a posljednji je u 20:20 sati napustio požarište, podsjećaju iz MUP-a, te dodaju kako gašenje rubnih dijelova požara još uvijek traje.

“Kanaderi su se povukli, a na terenu je trenutno 60 vatrogasaca i 21 vozilo. Situacija je povoljna te je u tijeku sanacija požarišta. A vatrogasci će ostati noćas i u dežurstvu”, rekli su za Šibenski iz Županijskog centra 112.

Policija objavila informacije o požaru

Policijska uprava šibensko-kninska javlja da su u gašenju požara, osim zemaljskih snaga s područja cijele županije, od 15:37 sudjelovale i zračne snage, i to 4 kanadera i 3 Air Tractora, a posljednji je u 20:20 napustio požarište. Gašenje rubnih dijelova požara još uvijek traje, a u vezi s ovim požarom je u prostorije policije na kriminalističko istraživanje privedena jedna osoba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...