Kanader gasio požar na Zrću pa uletio u jato galebova: Hitno se morao vratiti u bazu, nadaju se da će biti u letnom stanju!

Borova šuma uz plažu Zrće na Pagu gorjela je od četiri do iza sedam sati, evakuirano je nekoliko tisuća posjetitelja tamošnjih klubova, ozlijeđenih nema, a požar je pod nadzorom zahvaljujući djelovanju kanadera, rekli su Hini u županijskom Vatrogasnom zapovjedništvu. Kako je Hini rekao županijski zapovjednik Zvonimir Lončarić, požar na Zrću je u potpunosti pod kontrolom i to od sedam sati zahvaljujući kanaderu koji je oko šest sati s tri vodene bombe otklonio opasnost daljnjeg širenja vatre.

“U jednom je trenutku, oko 4 sata, vatra bila uz prometnicu Novalja-Kolan, te ju je prebacila i krenula je prema naselju, zahvatila je travu prema kućama, ali je nakon samo desetak metara tu i lokalizirana. Izgorjelo je samo stotinjak kvadrata trave”, rekao je Lončarić.

Prilikom gašenja požara na Zrću, kako piše Jutarnji list,  jedan kanader uletio je u jato galebova i pritom je oštećen. Odmah se vratio u bazu u Zadar gdje se čeka da iz Velike Gorice dođu mehaničari Zrakoplovno tehničkog centra da ga dovedu u letno stanje.

Vatrogasne snage se nadaju kako bi danas avion mogao biti osposobljen.

Podsjetimo, kako je Hini rekao županijski zapovjednik Zvonimir Lončarić, požar na Zrću je u potpunosti pod kontrolom, i to od sedam sati zahvaljujući kanaderu koji je oko šest sati s tri vodene bombe otklonio opasnost daljnjeg širenja vatre.

“U jednom je trenutku, oko 4 sata, vatra bila uz prometnicu Novalja-Kolan te ju je prebacila i krenula je prema naselju, zahvatila je travu prema kućama, ali je nakon samo desetak metara tu i lokalizirana. Izgorjelo je samo stotinjak kvadrata trave”, rekao je Lončarić.

Na terenu je bilo 50 vatrogasaca s 20 vatrogasnih vozila, a osim domaćih, u ispomoć su došli vatrogasci nekoliko dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Zadarske županije i jedna ekipa iz Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite iz Zadra.

Bura je otežavala gašenje, ali gromova nije bilo i Lončarić ne dvoji da “uzrok požara leži u ljudskom faktoru” jer veliki je požar tu bio i 2019. i 2020.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...