KK Pristan osvojio Ljetnu ligu! Predsjednik kluba Majica: “Danijel Jusup je također zaslužan za ovaj naslov!”

Košarkaši Pristana iz Svetog Filipa i Jakova pobjednici su ovogodišnjeg izdanja Zadarske ljetne lige.

U finalu odigranom na vanjskom igralištu Sportskog centra Višnjik pred 450 gledatelja, momčad Pristana je nakon produžetka rezultatom 89-86 pobijedila Voštarnicu.

Drugi je ovo naslov za momčad Pristana nakon trijumfa 2007. godine.

Predsjednik kluba 68-godišnji Radovan Majica otkrio je što je odlučilo pobjednika u sinoćnjem finalu.

– Odlučila je naša upornost, bez obzira što nismo baš najbolje odgovorili na agresivnost Voštarnice, agresivnost koju suci nisu sankcionirali! Dok se nismo prilagodili na njihov način igre imali smo problema, na kraju je ipak presudila individualna kvaliteta naših igrača, zahvaljujući vanjskim šutom i prodorima riješili smo utakmicu u našu korist.

Uspjeh Pristana, je li to u neku ruku iznenađenje?

– Nije to nikakvo iznenađenje! Svi koji prate Ljetnu košarkašku ligu kad su vidjeli roster naše momčadi, odmah su prognozirali da ćemo biti prvaci! Najzaslužniji za naš uspjeh je naš trener-igrač Lovre Mikas, koji je dao veliki doprinos samom okupljanju naše momčadi, kao i za prijateljski duh koji vlada unutar kluba. Naravno, zaslužni su i svi naši igrači koji su ostavili srce na terenu.

Je li bilo slavlja nakon sinoćnje pobjede?

– Ha ha…još nismo dogovorili to konačno slavlje, jer mi to u fazama slavimo. Sinoć je bila mala feštica u kafiću Gusar u Sv. Filipu i Jakovu do ranih jutarnjih sati! Međutim, prava fešta će uslijediti za nekoliko dana, kad ćemo napraviti zajedničku večeru.

Poznato je da trener KK Zadar Danijel Jusup često boravi u Sv. Filip i Jakovu, je li vam možda Jupe pružio ruku pomoći u osvajanju ovog naslova?

– Istina, Jupe je moj susjed, on u našem mjestu ima i kuću gdje provodi cijelo ljeto. Uostalom, Jusup je već odavno i Filipjanski zet, a igrao je i za veterane Pristana. Jupe kad god ima vremena pomaže našem klubu, uvijek kad je uhvatio vremena znao je odraditi i poneki individualni trening s nekoliko naših igrača, tako da u je u neku ruku i Jusup zaslužan za ovaj trofej.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...