MORH: Zračne protupožarne snage sudjelovale u gašenju 68 požara, od toga 12 u našoj županiji

Od početka druge faze protupožarne sezone do prošle subote, 6. kolovoza, zračne snage PP NOS-a OS RH sudjelovale su u gašenju 68 požara diljem jadranske obale, tijekom kojih je izbačeno više od 18 000 tona vode, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo obrane.

Zračne snage OSRH-a najčešću se letjele iznad Splitsko-dalmatinske županije, gdje su sudjelovale u gašenju 21 požara. U preostalim dalmatinskim županijama bile su angažirane ukupno 32 puta: 16 na području Šibensko-kninske županije, 12 u Zadarskoj županiji i 4 puta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Osim požara u Dalmaciji, sudjelovale se i u gašenju sedam požara u Istarskoj županiji, šest u Ličko-senjskoj županiji, te jednog požara u Primorsko-goranskoj županiji i Sisačko-moslavačkoj županiji.

Za to su vrijeme obavili 3.687 letova, a izbečeno je ukupno 18 699 tona vode. Uz to, u županijama priobalja obavljena su 33 izviđanja protupožarnim zrakoplovima, stoji u priopćenju MORH-a

Ukupno je od početka godine zaprimljen 191 zahtjev Hrvatske vatrogasne zajednice za zračnim snagama te jedan zahtjev za kopnenim snagama. Tim besposadnih zrakoplovnih sustava bio je angažiran dva puta u nadzoru visoko rizičnih područja za izbijanje požara.

Na požarištu Zaton-Raslina u Šibensko–kninskoj županiji, 13. i 14. srpnja angažiran je protupožarni vod iz Divulja, s 26 pripadnika i tri vozila, dok je protupožarni vod iz Knina, osim na požarištu Raslina-Zaton, također angažiran na području Vodica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...