Na kraju sezone, Banožić ponosno: “Gotov je remont Air Tractora, sad ih imamo 5”

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo preuzelo je peti protupožarni avion Air Tractor AT-802 na kojem je u ZTC-u završen remont, izvijestili su iz MORH-a.

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske vojske od danas tako raspolažu s ukupno deset operativnih protupožarnih aviona, odnosno pet aviona Canadair CL-415 i pet Air Tractora AT-802.

Želim zahvaliti svim pilotima i tehničarima na vrhunskom angažmanu u ovoj protupožarnoj sezoni. Profesionalno i neumorno suočavali ste se s nezapamćenim vatrenim stihijama. Svoju spremnost i opremljenost protupožarnih snaga pokazali ste gaseći požare u zemlji, ali i u inozemstvu, nadam se da ćete do kraja sezone imati što manje intervencija, istaknuo je ovim povodom ministar obrane Mario Banožić koji bi trebao osigurati da se ovakva situacija s manjkom protupožarnih aviona u protupožarnoj sezoni više ne ponovi.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...