Napravili hitni koridor za vatrogasce pa se ‘ukazao’ pametnjaković u Porscheu koji je iskoristio situaciju

Ove smo godine svi ponovili koliko je važan i kako se radi hitni koridor, no nekima očito i dalje nije potpuno jasno za koga ovaj prolaz služi. Naime, kada primijetite vozilo hitnih službi s upaljenim rotirkama, ako ste u desnoj traci pomičete se u desnu stranu, a ako ste u lijevoj u lijevu. Kada vozilo prođe, vraćate se u svoju traku i nastavljate vožnju prema pravilima.

Jednostavno, zar ne? No, u videu podijeljenom u Facebook grupi Prometne zgode i nezgode, vidimo kako je vozač Porschea iskoristio kolegijalnost ostalih na cesti te komotno prošao kroz koridor koji su napravili za vozilo vatrogasaca.

Vatrogasci su prošli, no malo iza njih pojavio se bijeli Porsche. Ne znamo koliko je dugo iskorištavao koridor, no u tome ga je prekinuo snimatelj videa, blokiravši ga vlastitim automobilom.

Korisnici Facebooka oštroga vida primijetili su kako se radi o automobilu švicarskih tablica, te se zapitali ponaša li se vozač tako i tamo, ili u domovini zna za pravila ponašanja u prometu. U komentarima ispod objave pošteno su ‘oprali’ vozača Porschea, a pozivaju i na uvođenje strogih kazni za ljude koji na ovaj način ugrožavaju sigurnost u prometu, piše Večernji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...