PADA LI NO KK ZADAR? Dukić: “Očekujem da Rubeša neće isforsirati smjenu kako bi to populistički koristio u političke svrhe. Samovolje u klubu ne smije biti!”

Direktoru KK Zadar Davidu Gunjeviću, kao što je poznato, Nadzorni odbor kluba odobrio je bruto plaću u iznosu oko 19.500 kuna (13 tisuća kuna neto).

Podsjetimo, odlukom gradonačelnika Zadra Branka Dukića, maksimalan iznos mjesečne bruto plaće za direktore trgovačkih društava je 14.750 kuna.

Još više bode u oči činjenica kako je dogovoreno da Gunjević ima 5 posto provizije od sponzorskih ugovora, što je apsolutno neprihvatljivo!

Branko Dukić za Antenu Zadar je otvoreno progovorio o radu NO KK Zadar, ujedno je poslao i poruke Anti Rubeši. Hoće li NO kluba uskoro pasti?

Pričekajmo….

Gradonačelniče niste zadovoljni načinom kako Nadzorni odbor vodi klub?

– Ponovit ću što sam već rekao nekoliko puta. Neprihvatljivo je da već duže vrijeme svi skupa slušamo kako je financijsko stanje u klubu nikad teže i neizvjesnije, te da nakon toga prvi potez od strane od strane čelnog čovjeka kluba Ante Rubeše bude značajno povećanje plaće direktoru KK Zadar. Drugi potez još je nejasniji i zapravo puno gori. Predsjednik Nadzornog odbora kluba Ante Rubeša ugurao je proviziju 5 posto od sponzorskih ugovora direktoru KK Zadar u isti taj ugovor, i to sve za posao koji inače direktor kluba mora raditi i što je u opisu njegovog radnog mjesta. Da su kojim slučajem bivši direktori KK Zadar imali takav članak u ugovoru, prvi bi Ante Rubeša prozivao za korupciju, izvlačenje novca iz kluba i slično. Zbog svega toga sam vodeće ljude kluba odmah upozorio na propuste koje su napravili, te zatražio da se plaća i sva prava direktora kluba usklade s Odlukom o visini najviše mjesečne bruto plaće direktora trgovačkih društava. Ja moram voditi računa o pozitivnim propisima i odlukama koji su na snazi, jer sam odgovorna osoba u ime Grada Zadra, ali to isto očekujem i od njih. Tako se mora ponašati i predsjednik NO Ante Rubeša, jer je preuzeo odgovornost za klub.

Gospodine Dukić, hoće li Ante Rubeša uvažiti činjenicu da je gradonačelnik Zadra taj koji ima ovlasti za propisivanje najviše plaća direktorima trgovačkih društava?

– Očekujem da će Ante Rubeša uvažiti činjenicu da je gradonačelnik taj koji ima ovlasti i nadležnost za propisivanje najviše plaće direktora trgovačkih društava koja su u vlasništvu Grada Zadra, i postupiti kako je traženo od njega, odnosno, da neće “isforsirati” smjenu kako bi mogao to populistički koristiti u dnevno političke svrhe.

Kako funkcionira KK Zadar pod vodstvom predsjednika NO Ante Rubeše?

– Kako klub svakodnevno funkcionira i kako njime rukovodi novi predsjednik NO Ante Rubeša, pitanje je za njegove bliske suradnike i ostale članove NO kluba. Bilo kakvog provođenja “samovolje” u KK Zadar ne smije biti!

Nadzorni odbor KK Zadar već je najavio kako će se opet kreditno zadužiti?

– Što se tiče njihovih najava za nova kreditna zaduženja, podsjećam da je Ante Rubeša gradski vijećnik već 10-ak godina i da je bilo desetak proračuna i desetak rebalansa kojima se osigurao novac za KK Zadar, a on nikad nije digao ruku za to, već je u raspravama prozivao “nesposobnu” upravu koja nije u stanju osigurati novac za funkcioniranje kluba. Sad je klub u sposobnim rukama i neka osiguraju novac za njegovo funkcioniranje.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...