Cestitka_Uskrs

Tomislav Buljan iskreno o odlasku iz KK Zadar: “Mogli su me zadržati, tri mjeseca bez plaće, čovjek od nečega mora i živjeti!”

Tomislav Buljan ( 205 cm.,19 god.) veliki talent i nada hrvatske košarke samo je jedan u nizu igrača koji su napustili KK Zadar.

Jedan od najtalentiranijih igrača u Hrvatskoj novi je igrač španjolskog prvoligaša Joventuta Badalona, ali će ga klub iz Katalonije posuditi drugoligašu Pratu.

KK Zadar je mogao i trebao zadržati Buljana, odlazak ovako velikog talenta je veliki poraz za klub! Koliko se samo novca bacilo prošle godine, da se Buljanu uplatila samo jedna plaća, on ne bi imao pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Buljan je ujedno imao za hrvatske košarkaške prilike izuzetnu nisku plaću u KK Zadar, među najnižima od svih igrača…

Odlazak Buljana iz KK Zadar je prije sve veliki propust bivšeg direktora kluba Željka Žilavca, međutim, krivci za odlazak Buljana su i novi direktor David Gunjević i aktualni Nadzorni odbor, koji nisu uspjeli skupiti novce za tu jednu plaću.

Buljan i njegov agent bili su voljni čekati, ali ne u nedogled…i onda je uslijedila ona poznata pjesma “A sad adio, i ‘ko zna gdje i ‘ko zna kad….”

Tomislav Buljan otvorio je dušu i počeo govoriti zašto je napustio KK Zadar i je li postojao tračak nade da ipak ostane u klubu.

Tomislave zašto ipak odlazak, jesi li mogao pričekati malo?

– Postojala je mogućnost da ostanem u KK Zadar, imao sam pregovore, ali se nismo uspjeli dogovoriti! Mogli su me zadržati, ali to je na čelnim ljudima kluba zašto nisu. Nekada niti novci nisu problem, jednostavno se nismo uspjeli dogovoriti oko nekih uvjeta. Meni je žao, ali tri mjeseca bez plaće…gledajte, mora čovjek i živjeti od nečega! U cijeloj priči ima uvijek dvije strane. Nisam izdao KK Zadar, svatko ide svojim putem, tamo gdje će mu biti bolje! Nikad se ne zna, nije isključeno da se jednog dana opet vratim u KK Zadar. Klubu u novoj sezoni želim sve najbolje, KK Zadar će ostati zauvijek poseban u mom srcu, u tom klubu sam odrastao…

Pripremaš se za novu sezonu u Španjolskoj?

– Tako je, u Podstrani treniram svaki dan i pripremam se za novu sezonu. Imam dvojnu registraciju, trebao bih igrati i trenirati s Joventutom, ukoliko ne budem imao veliku minutažu igrat ću za njihovu filijalu, klub se zove Prat. 17. kolovoza odlazim put Španjolske…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...