U jeku sezone, nakon dvojice, zatim i trećeg, i četvrti radnik ZTC-a dao otkaz

U jeku protupožarne sezone u Hrvatskoj pola kanadera ne leti. Dva mehaničara ZTC-a koja su tijekom bolovanja radila u fušu u Austriji dala su otkaze.

Otkaz je potom dao treći mehaničar, a Dnevnik Nove TV javlja da je otkaz dao i četvrti mehaničar te da je to prešućeno na presici.

Otišao je kod velikogoričkog privatnika automehaničara.

Podsjetimo, na presici su jučer govorili čelni ljudi ZTC-a, šef Uprave Zdravko Klanac i direktor sektora servisa Romano Babić. Objavili su da je treći radnik dao otkaz te su rekli da otkazi neće utjecati na dinamiku remonta protupožarnih zrakoplova.

“Radnik po zanimanju limar iz organizacijske cjeline nevezane za linije zrakoplova zatražio je prošlog tjedna sporazumni raskid ugovora o radu radi odlaska na novo radno mjesto s boljim materijalnim uvjetima i plaćom. Taj slučaj nevezan je za drugu dvojicu mehaničara koji su s bolovanja odlazili raditi u inozemstvo, a raskide ugovora o radu zatražili su u srijedu, priopćila je Uprava državne tvrtke u kojoj se servisiraju protupožarni zrakoplovi”, naveli su.

“Što vi očekujete od mene? Je l’ bi vi bili sretni da se ja ubijem?”

“Već sam rekao, ja sam odgovoran, ali nisam kriv. Očito je ZTC postao najveći problem u državi. Pa nismo mi krivi što je galeb udario u avion”, rekao je Klanac. Sam se, kaže, neće povući.

“Ne znam što više treba. Rekao sam da smo imali strašnih problema. Kad vam se pomakne jedan avion dva do tri mjeseca, sve se pomiče. Izgubili smo desetke tisuća radnih sati zbog bolovanja radnika koji su bili bolesni”, rekao je Klanac. Optužio je neke medije da svu krivicu žele svaliti na njega. “Odgovoran sam, ali nisam kriv. Što vi očekujete od mene? Je l’ bi vi bili sretni da se ja ubijem?”, piše Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...