U Ministarstvu financija o pljački u Ini: “Blokirano je 813 milijuna kuna u 8 banaka”

U Ministarstvu financije izjave novinarima vezano uz pljačku INA-e dali su šef Ureda za sprječavanje pranja novca Ante Biluš i ravnatelj Porezne uprave Božidar Kutleša, a uz njih će biti i ministar financija Marko Primorac koji je također dao svoje viđenje situacije.

Ante Biluš naveo je da je Ured za sprječavanje pranja novca započela nakon zaprimljenih obavijesti o sumnjivim transakcijama.

“Neću biti u mogućnosti iznositi detalje oko slučaja. U ovom slučaju je ostvarena puna učinkovitost svih sudionika koji su sudjelovali u ovome. Naglasio bih i učinkovitu ulogu banaka. Banke su nam poslale obavijest o sumnjivoj transakciji.

Naš cilj je da se onemogući korištenje imovinske koristi do koje se došlo kaznenim djelima. Blokirano je 813 milijuna kuna u osam poslovnih banaka na 16 računa, u 6 otvorenih investicijskih fondova. Blokirane su nekretnine u vrijednosti 3 milijuna eura”, naveo je. Naveo je da nije bila pojedinačna uplata, ali, reko je, naša tijela su imala nadzor nad tim sredstvima. Sve je krenulo od obavijesti od banke.

Ovo je najveća zapljena novca u našoj povijesti, naveo je Biluš.

Na konferenciji za novinare navedeno je da se na slučaju radilo tri mjeseca, prenosi Poslovni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...