Branku Dukiću nije jasna odluka uprave KK Zadar: “Njima je Višnjik skup, a Puntamici nije?”

U KK Zadar nikad mira. Politika i samo politika se vrti oko kluba. Međutim, što se same igre košarkaša Zadra tiče, tu možemo uputiti samo riječi pohvale. Jučer su momci trenera Danijela Jusupa odigrali šestu pripremnu utakmicu i slavili peti put, pobijedivši na turniru “Pro Stars” u francuskom Angersu prvaka Izraela, Hapoel Holon, te će sutra od 20 sati nastupiti u finalu. Još se ne zna tko će im biti protivnik, turska Darussafaka Istanbul, Metropolitans 92 Pariz ili Le Mans, doznat ćemo to večeras nakon završnih utakmica po skupinama.

Kad smo kod politike, gradonačelnik Zadra Branko Dukić odgovorio nam je na pitanja koje zanimaju javnost i koja se često spominju posljednje vrijeme.

Gradonačelniče, kako komentirate činjenicu da će direktor KK Zadar David Gunjević uskladiti svoja primanja sa visinom primanja ostalih direktora gradskih firmi?

Za Skupštinu u listopadu sam uvrstio točku sa definiranjem plaće direktora. Praksa je već desetljećima da se plaća direktora trgovačkih društava u vlasništvu Grada Zadra definira Odlukom gradonačelnika, a sad se podigla prašina zbog njihovog propusta. Legalist sam i nemam ništa protiv da putem Skupštine uskladimo plaću direktora.

Hoće li Grad Zadar stati iza KK Zadar što se kredita tiče?

O tome znam jedino iz medija. Revizija će vjerujem korektno napraviti svoj posao, o daljnjim potezima i odlukama zasad ne bi prejudicirao.

Jeste li za igranje u dvorani Jazine ili na Višnjiku?

Zbilja se čudim da je danas ovo pitanje uopće došlo na dnevni red i da se o tome ozbiljno raspravlja. Prodajući demagogiju, šireći populizam, valjda računajući na emociju koju Jazine izazivaju kod nas Zadrana, uprava je donijela potpuno nepromišljenu i lošu odluku za KK Zadar. KK Zadar kao inicijator ovom rošadom nije ništa uštedio, te se odrekao vrhunskih uvjeta koje je imao na Višnjiku. To je potpuno jasno na primjeru omladinskog pogona KK Zadar, čiji su svi termini bili u cijelosti financirani putem cesija iz proračuna Grada Zadra. Znači za KK Zadar su bili potpuno besplatni, tako da ja nikako ne razumijem potez uprave vezano za seljenje omladinskog pogona u Jazine. Nije im dobra računica nikako! Njima je Višnjik skup, a Puntamici nije? Puntamika seli iz Jazina u Višnjik, a Zadar iz Višnjika u Jazine! Pa nije Višnjik građen za njih 12 odabranih koji bi svakog tjedna tu odigrali utakmicu nego da Zadar ima klub i svu infrastrukturu dostojnu njegove tradicije. Da su Jazine bile uvjetne i dovoljne, ne bi gradili Krešin dom. Građen je za sve sportaše, rekreativce, a prije svega za našu djecu. U njemu su djeca, konkretno ona koja su odlučila baviti se košarkom, dobili vrhunske uvjete za rad i razvoj. Oni su na Višnjiku imali vrhunske uvjete za bavljenje športom, ne samo kroz moderne dvorane, nego i atletske staze i fitness dvoranu. I time je cilj bio ostvaren. Do ovog ljeta…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...