Dario Šimić: “Iva Bokanović ima energiju, nadam se boljoj infrastrukturi u Gradu Zadru!”

Dario Šimić (47) bivši je hrvatski nogometni reprezentativac, za A reprezentaciju odigrao je ukupno 100 utakmica i postigao 3 zgoditka, igrao je na mjestu beka.

S reprezentacijom Hrvatske osvojio je 1998. broncu na SP u Francuskoj.

Počeo je 1992. godine u zagrebačkom Dinamu, kasnije je u karijeri igrao i za Inter Milano, Milan, Monaco, dok se 2010. godine oprostio od aktivnog igranja u dresu Dinama Zagreb.

Trenutno obnaša dužnost predsjednika Hrvatske udruge Nogometni sindikat.

Dario Šimić smatra kako Hrvatska ima dostojne nasljednike Luke Modrića i ostalih, prvenstveno u mladim igračima kojima izbornik Zlatko Dalić vjeruje.

Bivši ste reprezentativac, kako komentirate plasman Hrvatske na Final Four Lige nacija, koji će se održati u lipnju sljedeće godine, na završni turnir plasirali su se još Italija, Španjolska i domaćin Nizozemska?

Fenomenalan uspjeh, pokazali smo kvalitetu i igrali odlično, s nestrpljenjem očekujemo Katar i Svjetsko prvenstvo. I mlađi igrači kojima je izbornik Zlatko Dalić dao šansu su odigrali jako dobro, ne trebamo se bojati za budućnost reprezentacije, pokazali smo da ćemo u budućnosti imati nasljednike Luke Modrića i ostalih. Imamo kvalitetu da ostanemo u vrhu svjetskog nogometa!

Kako komentirate HNK Zadar koji se nalazi u četvrtom rangu hrvatskog nogometa, odnosno u 3.NL-jug?

Primijetio sam da su u klubu počeli raditi dobro, od izuzetne je važnosti činjenica što su pioniri i kadeti ušli u 1.HNL, to je baza! U svakom slučaju HNK Zadar je na dobrom putu, iako ih ne očekuje nimalo lagan posao. Predsjednica kluba Iva Bokanović je kvalitetna osoba i želi pomoći klubu, vidim da ima energiju i treba je u potpunosti podržati!

Igralište Stanovi je daleko od idealnog?

Na tom igralištu se nije dovoljno radilo i ulagalo, infrastrukturu treba održavati prvenstveno zbog djece i mlađih uzrasta, iskreno se nadam da će se u Gradu Zadru ta sportska infrastruktura uskoro poboljšati!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...