Iz Gaženice: “Ove smo godine imali 81 dolazak kruzera, još uvijek su zbog korone ispunjeni samo 72 posto”

Na okruglom stolu „Turizam kakav želimo“ govorilo se i o kruzerskom turizmu.

Inače, ovaj događaj za cilj ima upravljanje i promociju Jadrana kao održivu, zelenu i pametnu europsku turističku regiju kroz uspostavu lanca vrijednosti u turizmu.

Rebeka Pevec ponudila je odgovor na pitanje kako poboljšati lošu percepciju cruising turizma, za koje se često smatra da ne donosi nikakvu korist lokalnoj sredini, već samo zagađenje brodova koji dolaze.

– Mi smo ove godine imali 81 dolazak u Gaženicu. Nažalost, brodovi nisu mogli biti puni, zbog COVID protokola, već ispunjeni 72 posto. Da jesu, po broju putnika bismo značajno nadmašili rekordnu 2019. godinu. Dolaze nam sve veći brodovi, a poseban test za nas, turoperatore, vodiče i cijelu destinaciju bio je dan kada su istovremeno pristala tri kruzera. Suprotno percepciji, kruzing ima tendenciju da postane jedna od ekološki najprihvatljivijih industrija u turizmu. Veliki broj gostiju želi posjetiti gradsko središte, dok ostatak ide na izlete u širu okolicu, no činjenica je da im nedostaje prave ponude, novih iskustava poput branja grožđa, kulinarskih radionica, čak i ekoloških akcija u kojima bi sudjelovali, rekla je Pevec.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...