Mađarski članovi Uprave Ine dali ostavke

Dva mađarska člana Uprave Ine, Jozsef Simola i Ferenc Horvath, dala su ostavke, objavila je Ina na Zagrebačkoj burzi.

– Ferenc Horváth i József Simola, članovi Uprave Ine koje je nominirao MOL, podnijeli su ostavke 16. rujna 2022., unatoč tome što ni na koji način nisu upleteni u nezakonite radnje vezano uz Inu, koje su se pojavile u javnosti krajem kolovoza. Obojica će nastaviti obnašati dužnosti članova Uprave Ine do imenovanja njihovih nasljednika kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja kompanije, objavila je Ina.

Oglasio se MOL

Odmah su se oglasili iz MOL-a.

– Ferenc Horváth i József Simola, članovi Uprave Ine koje je nominirao MOL, podnijeli su ostavke 16. rujna 2022., unatoč tome što ni na koji način nisu upleteni u nezakonite radnje vezano uz Inu, koje su se pojavile u javnosti krajem kolovoza. Gospodin Horváth i gospodin Simola bili su članovi Uprave Ine od 1. veljače 2021. godine.

Oba člana Uprave u odlasku bila su zgrožena otkrićima oko slučaja Škugor te su, unatoč potpunoj neupletenosti u taj slučaj, pokazala osobnu zapovjednu odgovornost za cjelokupno Inino poslovanje podnošenjem ostavki na svoje funkcije. Obojica će nastaviti obnašati dužnosti članova Uprave Ine do imenovanja njihovih nasljednika kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja kompanije, stoji u objavi MOL-a, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...