Na Puntamici prijetio radnicima, došao na gradilište s minsko-eksplozivnim sredstvom u ruci

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnja i kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

U srijedu, 07. rujna oko 15.30 sati u Zadru na predjelu Puntamike osumnjičenik je na gradilištu građevinskog objekta negodovao prema radnicima koji su izvodili radove, a kojima je prvo uputio verbalne prijetnje, da bi se nakon kraćeg vremena vratio na gradilište držeći u ruci i pokazujući im minsko-eksplozivno sredstvo, nakon čega se pješice udaljio s mjesta događaja.

Postupajući  po zaprimljenoj dojavi policijski službenici su ubrzo u blizini gradilišta, na ulici zaustavili muškarca u dobi od 67 godina koji se dovodi u svezu s navedenim događajem, a koji je tijekom postupanja nekontrolirano mahao rukama prema policijskim službenicima, oglušio se o naredbe te se pokušao udaljiti.

Uz uporabu sredstava prisile doveden je u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Tijekom kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga doma i prostorija koje 67-godišnjak koristi na području Zadra gdje je pronađen jedan ručni bacač tzv. „zolja“ bez punjenja, jedan prazan kontejner od ručnog bacača RBR M-80 64mm, jedna školska tromblonska kumulativna mina, tijelo protupješačke mine PMR-2a bez eksploziva, tri tromblonske kumulativne mine M 60, jedna ručna kumulativna protuoklopna bomba M-43, dvije tromblonske trenutne mine M-60, jedna ručna bomba M 52, jedna PMA mina 3 (protupješačka antimagnetna mina), tri komada topničkog streljiva 20 mm, 650 komada streljiva kalibra do 14,5 mm te pet okvira za automatsku pušku.

Pronađena minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koja je nedozvoljeno posjedovao, od osumnjičenika su oduzeta te ih je na siguran način izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Nakon provedenog  kriminalističkog istraživanja protiv 67-godišnjaka podnesena je kaznena prijava zbog  sumnje u počinjenje kaznenih djela Prijetnja i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, te je danas u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...