Podnesena kaznena prijava protiv Plenkovića i Vlade zbog pljačke Ine: “Sigurno će ići i druge prijave”

Maja Đerek je u ime udruge zviždača USKOK-u je predala kaznenu prijavu protiv premijera Andreja Plenkovića i članova Vlade zbog načina smjene operativnih direktora u Ini prošle godine, javlja RTL.

“Riječ je o smjeni 9 operativnih direktora koje je Vlada dogovorila direktno s Molom. To je zoom konferencija u kojoj član Nadzornog odbora Ine i čovjek u visokom menadžmentu Mola, gospodin Sabo, dogovori da su smjene dogovorene direktno s Vladom RH. Zaobišli su Zakon o trgovačkim društvima i interne akte Ine”, kazala je Đerek.

Navodi da su prema Zakonu o trgovačkim društvima i internim aktima INA-e postavljanje i smjena operativnih direktora isključivo u nadležnosti Uprave Ine.

“Gospodin Škugor ne da nije bio među tih 9 direktora nego je napredovao i postao član Nadzornog odbora Plinare Istočne Slavonije. Sigurno će ići i druge kaznene prijave”, kazala je Đerek.

Podsjetimo, jučer su nakon skandala u Ini vezano za plinsku aferu mađarski članovi uprave Ine nakon šefa Uprave dali ostavke unatoč tome što naglašavaju nisu ni na koji način upleteni u nezakonite radnje. Hrvatski predstavnici se svojih fotelja i dalje ne odriču.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...