Roko Strika, prvak Hrvatske u hrvanju: “Za nekoliko dana smršavio sam 3 kilograma, jeo sam samo prženu piletinu i zabundao se u zimsku odjeću!”

Roko Strika u Vrbovcu je postao dvostruki kadetski prvak Hrvatske u hrvanju! 17-godišnji borac HK Zadar osvojio je prije dva dana i naslov u slobodnom stilu u kategoriji do 92 kg, nakon što je već ranije uzeo prvo mjesto u grčko – rimskom stilu.

Mladi Strika bio je presretan dvostrukom krunom, puno radi i jedva čeka skorašnje Prvenstvo Balkana u Rumunjskoj.

U prvom dijelu ove godine osvojio sam prvo mjesto u grčko- rimskom stilu, evo sad i u slobodnom stilu, sretan sam, naravno, osvojio sam duplu krunu! U finalu u Vrbovcu sam bio bolji od Andreja Rodina iz HK Herkul Zagreb. U tom dvoboju ponesen uspjesima iz prijašnjih borbi sam se malo zaletio, imao sam taj pretjerani žar. Rodin me prebacio prekom sebe, iz moje inicijative je napravio kontru tako da je imao prednost od četiri boda, kasnije sam izgubio još dva boda, činilo se da je sve izgubljeno. Trener Vladimir Menčik mi je sugerirao da smanjim ritam da ne srljam, poslušao sam ga, i na kraju deklasirao Rodina u potpunosti! Očekuje me sad Prvenstvo Balkana u Bukureštu krajem listopada, na kojem ću nastupiti za kadetsku reprezentaciju Hrvatske, nadam se da ću uspjeti izboriti borbu za medalju. Radim naporno, gotovo bez stanke.  Moram kazati da sam samo nekoliko dana prije ovog turnira u Vrbovcu imao oko 95 kg, morao sam brzo skinuti kile, uspio sam pasti na oko 91.8 kg. Koristio sam tehniku izbacivanja tekućine i smanjio unos hrane. Za pet dana sam izgubio 3 kg.,dan prije nastupa sam obukao zimsku odjeću, zabundao se doslovno, kako bih se znojio i izbacio višak tekućine, jeo sam samo običnu piletinu prženu na maslinovom ulju cijeli tjedan, sretno je kazao velika nada hrvatskog hrvanja Roko Strika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...