Stanko Ružić iz Arene sport: “KK Zadar je slabiji u odnosu na lani, netko od naših klubova će ispasti iz ABA lige”

Jedan od odličnih poznavatelja košarkaških prilika je poznati sportski novinar, koji trenutno radi kao Tv komentator na “Areni sport” svakako 52-godišnji Stanko Ružić, gdje radi posljednjih deset godina. Ružić je, prije nego što je je došao na “Arenu sport”, sedamnaest godina bio komentator na Hrvatskom radiju.

Stanko, Zadar, Cibona i Split, kakve su mogućnosti hrvatskih klubova u ABA ligi?

Sva tri kluba će se grčevito boriti za ostanak, lako bi se moglo dogoditi da netko od tih klubova ispadne ove sezone iz ABA lige! Radi se o tome da su i Cibona, Zadar i Split puno slabiji nego prošle godine. Split nema pravog centra, jučer sam gledao njihovu utakmicu sa Pardubicama, svaka čast Mavri i Kalajžiću, ali pod košem nemaju nikoga, evo koliko čujem kupuju nekog Amerikanca. Split ima koliko toliko zdraviju situaciju u odnosu na Zadar i Cibonu, pa će možda nekoga i dovesti. Kad govorimo o Ciboni, ne znam kako će preživjeti, preživjeli su ovih posljednjih šest mjeseci, vode se po logici ” sada ćemo vidjeti kako dalje”, trenutno imaju samo šest igrača, moraju uzimati juniore, jer nemaju dovoljno igrača na treningu za igrati pet na pet. Cibona ima solidne igrače, ali nisam baš optimist na koji način će ih klub plaćati.

Što može KK Zadar u novoj sezoni?

Isto nije dobro. Mavra i Carter su bili srce momčadi. Slabiji su u odnosu na lani, ne vjerujem da će Zadar biti bolji ove godine!

Danijel Jusup je trener?

To je najbolji mogući trener za Zadar ovog trenutka. Jusup će možda malo i pretjerati, onako kako on to već zna, ali je kao trener pravi radnik, i igračima će j….i mater!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...