Zadar pred 200 gledatalja svladao Alkar te izborio finale Memorijala Tomislav Knežević

U svom prvom pripremnom ogledu pred početak nove sezone košarkaši Zadra su u polufinalu 17. izdanja Memorijala Tomislav Knežević pobijedili sinjskog Alkara rezultatom 95:61. U sutrašnjem finalu Zadrani će tako snage odmjeriti protiv Goricekoja je u prvom polufinalnom ogledu nadigrala Omiš Čagalj tourssa 100:59.

Najzaslužniji za slavlje domaćih bio je Luka Božić koji je utakmicu okončao s 23 koša, a u lijepom se svijetlu publici u Jazinamapredstavio i ostatak momčadi.

Očekivano, s obzirom na fazu priprema u kojoj se trenutačno nalaze, igrači trenera Danijela Jusupa početak su utakmice odigrali prilično rastrgano, no s velikom željom i voljom na oba dijela terena. U izostanku Sanija Čampare, koji se s reprezentacijom Bosne i Hercegovine nalazi na EuroBasketu, na mjestu razigravača zaigrao je kapetan Marko Ramljak uz pomoć Antonija Jordana. Kasnije je tu ulogu preuzeo Arijan Lakić koji je već za samo četiri minute imao dvocifreni učinak i koji se svojom izvedbom poprilično svidio zadarskoj publici.

A s dvocifrenim učinkom (27:15) Zadrani su otišli na mini odmor nakon kojeg su većim dijelom nastavka igrali lepršavu i raznovrsnu košarku te su do kraja prvih dvadeset minuta u nekoliko navrata otišli na prednost veću od 20 razlike i praktički već u tim trenucima trasirali put prema pobjedi.

Osim s pobjedom trener Jusup svakako može biti zadovoljan i s činjenicom kako je u rotaciju gurnuo sve igrače uključujući i mlade Maksima Matulinu, Antonija Sikirića, Ivana Njegovana i Juricu Zagoršaka, a za istaknuti je kako su se svi oni, izuzev Matuline, upisali i u strijelce.

Sutrašnji program započinje u 18;30 sati utakmicom za treće mjesto između Alkara i Omiš Čagalj toursa, dok je finalni dvoboj između Zadra i Gorice na rasporedu od 21 sat nakon čega slijedi i službeno zatvaranje turnira.

Dario Drežnjak, igrač Zadra: “Imamo još dosta prostora za napredak ali sve u svemu bilo je prilično dobro ako gledamo da je ovo bila naša prva pripremna utakmica. Drago mi je da smo pokazali energiju,  a što se tiče uigravanja to će biti dugi proces jer je ekipa većinom sastavljena od novih igrača. U finalu igramo protiv Gorice gdje ne znamo što očekivati. Ali ako odigramo s istom željom kao danas bit će u redu. Bio bi lijepo osvojiti ovaj turnir ovdje pred domaćom publikom.”

Luka Bujas, trener Alkara: “Zadovoljniji sam nego u prethodne dvije pripremne utakmice iako to rezultat ne sugerira. U ekipi imamo osam domaćih igrača koji su još uvijek mladi i normalno je da padjau pod pritisak ovakvih utakmica. Zadar je ipak u ovom trenutku za dva ranga iznad nas.”

KK ZADAR Božić 23, Jordano 12, Lakić 15, Brala, Ramljak (C) 12, Drežnjak 6, Zagoršak 2, Sikirić 5, Njegovan 5, Žganec 5, Šantelj 10, Matulina. Trener: Danijel Jusup

KK ALKAR Pavela, Brock, Zukanović, Lisica 8, Putnik, Polutak 17, Slaven 7, Kovač, Tomašević 11, Vučić (C) 10, Jukić 8. Trener: Luka Bujas

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...