Zadarski roditelji negoduju: “Djeca nam ne pohađaju vrtić, renovacija čiji se skori kraj najavljivao u srpnju još traju!”

Na stranicama Grada Zadra, 15. srpnja objavljen je članak kako su završili upisi u predškolske ustanove Grada Zadra za 2022./2023. godinu.

Pohvalili su se kako Grad za ovu pedagošku godinu osigurava novih stotinu mjesta, jer se radovi na uređenju prostora na Višnjiku privode kraju.

Upisi, stoji u članku, pokazuju kako se obuhvat djece u vrtićima i nadalje povećava i u sljedećoj godini bit će na razini od 90 posto.

No, realnost je, sudeći prema dopisu roditelja kojeg smo primili, nešto drugačija.

“Obraćam Vam se kao frustrirani roditelj koji je izigran od strane dječjeg vrtića Radost u Zadru. Roditeljima djece koja su upala u DV Pčelica prilikom upisa (22. do 26.8.2022) u upravi vrtića Radost rečeno je da ne mogu dobiti ugovor jer u DV Pčelica traju radovi na renovaciji istoga i da pratimo njihove web stranice gdje će staviti obavijest o početku rada koji bi mogao biti 15.9.2022. Roditelji negoduju, ali ajde, za dva tjedna ćemo se nekako snaći.

Ubrzo saznajemo da DV Pčelica radi, s djecom koja su od prije upisana. Kako to, zar se taj vrtić ne renovira?? Ne, DV Pčelica se renovirao prošlo ljeto, a ne sada i djeca redovno mogu ići u njega. Zašto onda nova djeca koja su dobila DV Pčelica ne mogu krenuti? Što se događa?

Ispada da će se djeca koja trenutno pohađaju DV Pčelica prebaciti u Višnjik 3 koji je zaista u renovaciji (mada se iz članka koji je objavljen u srpnju, navodi da su radovi pri kraju), a tek onda će se moći upisati nova djeca.

Dakle, 13.9. je, a iz uprave vrtića Radost nam ne daju nikakve informacije, puno ugovora nije potpisano i trenutno puno zaposlenih roditelja s dvoje djece ne zna gdje će s njima, jer su izigrani od strane uprave vrtića Radost nadajući se da će im djeca oko 15.9. ubrzo krenuti u isti.

Možda se neko čudo i dogodi u ova dva dana, ali ovo je fijasko o kojem se nigdje ne govori, roditelji međusobno prigovaraju, negoduju, uzalud kontaktiraju upravu, ravnateljicu vrtića.

Mogli su barem biti fer i održati sastanak za sve koji trenutno ne mogu biti upisani, te objasniti realno situaciju tako da, ako nekome navedena situacija ne odgovara može na vrijeme nešto poduzeti u vezi čuvanja djece. Krajnje nehumano i odvratno postupanje svih uključenih!”, napisao je, kako se sam potpisuje, frustrirani roditelj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...