Advent bez potvrda i ograničenja; Paleka: “Žalim jedino za Parnim valjkom koji je trebao svirati ove godine u Zadru, popis glazbenika je inače zanimljiv”

Napokon. U najradosnijem razdoblju godine, kada gradske ulice na mjesec dana preplavi šušur, glazba, blještavilo i dobra spiza, nakon (pre)dugo vremena uživat ćemo bez potvrda, testiranja, ograđenog prostora, ograničenog broja posjetitelja, sati do kojih se možemo zabavljati…

Ulazak u Novu, 2023. godinu nikad nije bio toliko optimističan. Unatoč ekonomskoj krizi, ali ostavimo ovaj faktor surove stvarnosti barem sada po strani.

Vraćena nam je sloboda kretanja i uživanja u zabavnim sadržajima, što osobito raduje pred doček.

Diljem zemlje on je već pomno isplaniran.

Dok će Splićane zabavljati Severina, Dubrovčane Petar Grašo, Zadranima je na raspolaganju više koncerata na više gradskih punktova.

Na Narodnom trgu nastupa Forum, na Kalelargi Black Coffe, a na Trgu Petra Zoranića Madre Badessa i klapa Rišpet.

Mario Paleka, direktor TZ Grada Zadra zadovoljan je imenima koje su uspjeli angažirati. Iako, i dalje ostaje žal za nekim izvođačima koji su trebali ‘zaprašiti’ s adventske pozornice.

S popisom ovogodišnjih glazbenika nastojali smo zadovoljiti sve ukuse. Nažalost, na glazbenoj sceni smo izgubili nekoliko velikih imena. Prije svega mislim na Parni valjak s kojim smo dogovarali nastup prije Akijeve smrti. Tu je i Prljavo kazalište koje smo imali u planu, ali trenutno nisu u punom sastavu… Želimo njegovati jedan gradski, urbani štih. U široj okolici Zadra ima dovoljno programa koji će zadovoljiti neke druge glazbene ukuse, kaže nam Paleka.

Advent u Zadru napominje, ne privlači samo lokalno stanovništvo. Turistička zajednica iz godine u godinu bilježi porast broja gostiju koji pristižu upravo u vrijeme blagdana.

Baš zato razgovaralo se i o angažiranju neke međunarodne zvijezde. No, ekonomski faktor je tu, trenutno je sve pokupilo i naši su glazbenici podigli cijene, a kamoli ne oni izvana. Pričekat ćemo da se situacija smiri, kaže Paleka uz napomenu kako ove godine na snazi nisu nikakve mjere Stožera u smislu ograničavanja radnog vremena i broja posjetitelja.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...