Atletskom utrkom Linijom obrane Zadra i polaganjem vijenaca započelo je ovogodišnje obilježavanje Dana obrane Zadra

Polaganjem vijenaca na spomen obilježjima poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Bokanjcu i Crnom započelo je ovogodišnje obilježavanje Dana obrane Zadra. Sa mjesnog trga na Bokanjcu krenula je i tradicionalna atletska utrka “Linijom obrane Zadra” u organizaciji  Atletskog saveza Zadarske županije sa ciljem u Dračevcu.

– Ovo su dani zadarskog ponosa i slave, dani sjećanja na  branitelje Zadra i jedinstvo hrvatskog naroda. Tu, na rubnim dijelovima našeg grada branila se čitava Hrvatska. U to vrijeme hodali smo s divovima i zato je ova naša generacija posebna. Pijetet i zahvalnost našim poginulim junacima, slava i čast pobjednicima! – istaknuo je gradonačelnik Branko Dukić.

Obilježavanje 31. obljetnice Dana obrane Zadra nastavit će se idući tjedan izložbom ratnih fotografija “Ratni sanitet u obrani Grada” u Kneževoj palači u ponedjeljak. U srijedu ujutro će predstavnici zadarskih braniteljskih udruga cvijećem i svijećama obići mjesta pogibije hrvatskih branitelja, a u poslijepodnevnim satima u crkvi Svetog Šime služit će se misa za branitelje nakon koje će se održati spomen hodnja u čast poginulim hrvatskim braniteljima do spomenika na Trgu kneza Višeslava u uvali Jazine.

Dan obrane Zadra, u četvrtak, 6. listopada započet će polaganem vijenaca pred Središnjim križom na Gradskom groblju, a završiti svečanom akademijom na Dračevcu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...