Čondić u Zadru: “Jedan čovjek s osobnim naoružanjem izašao je pred tenk kako bi se branitelji Zadra uspjeli skloniti iza bunkera”

Dan obrane Zadra obilježen je polaganjem vijenaca pred Središnjim križem na Gradskom groblju.

6. listopada 1991. na grad je krenuo teški napad, tenkovi JNA iz 9 pravaca pokušali su ući u Zadar. Poginula su 23 civila, a pogođeno je više od 120 objekata.

Na svečanost obilježavanja stigao je i Mirko Čondić, umirovljeni pukovnik i 100 postotni ratni vojni invalid Domovinskog rata.

Ponosimo se izuzetnom hrabrošću pripadnika Treće bojne i pripadnika obrane iz grada Zadra. U kratkom vremenu, u ta tri dana obračunali su se višestruko brojčanijim i s oružjem nadmoćnijim neprijateljem. Ali, junaštvo i viteštvo naših branitelja dovelo je do uspjeha, obrane grada. Upravo prije mjesec dana u Posušju sam prisustvovao otkrivanju spomen obilježja pokojnom Mili Bošnjaku, pripadniku Treće imotske bojne koji je poginuo u obrani grada Zadra. Sam, s osobnim naoružanjem izašao je pred neprijateljski tenk kako bi se suborci mogli skloniti iza bunkera. Zadovoljan sam i ponosan današnjim obilježavanjem, prisutnošću institucija Republike Hrvatske, lokalne uprave i samouprave, predstavnicima braniteljskih udruga. Zajedništvo hrvatskog naroda neopisiva je sreća, nakon 31 godinu zajedno se sjećamo slavnih dana koji su utemeljili neovisnu Hrvatsku, izjavio je Čondić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...