Nakon najavljenih tužbi Musapa i Žilavca, Pupić Bakrač odgovara: “Ne očekujem da nas bilo tko napadne, ali ako dođe to toga, tu smo Rubeša i ja, znači moraju likvidirati obojicu, istražit ću poslovanje njegovog hotela!”

Uskoro kreću tužbe Igora Musapa, vlasnika hotela ZaDar, tužbe je najavio i bivši direktor KK Zadar Željko Žilavec. Podsjetimo, ŽDO Zadar je potvrdilo kako nije utvrđena osnova sumnja na učin kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti. Musap i Žilavec najavljuju tužbe za klevetu Marku Pupiću Bakraču, Anti Rubeši, Eniju Meštroviću i sadašnjem direktoru KK Zadar Davidu Gunjeviću.

Kontaktirali smo Marka Pupića Bakrača, koji je otvoreno o svemu progovorio, te kazao i je li se plaši nakon svega izrečenog.

Uskoro, prema najavama, kreću tužbe od Musapa i Žilavca?

– U svim tužbama protiv mene branim se sam, ovo vidim kao šansu kako bih ukazao na nerad Policije i Državnog odvjetništva! Tu su stvari jasne jedan kroz jedan i malom djetetu, kolike su cijene sobe, jesu li igrači KK Zadra bili u dve ili tri smještaja ili nisu, i što više sudski proces bude išao dalje, to će biti sve jasnije, a što je Državno odvjetništvo radilo isto će se pokazati. Što se tiče tužbi Igora Musapa i Željka Žilavca, njihove tužbe će mi dobro poslužiti da dokažem kako radi Policija i Državno odvjetništvo u Zadru, te da su pod političkim patronatom! Moram kazati i ovo, Antunu Dražini mandat je produžio član  zločinačke Vlade RH ministar Božinović! U toj Vladi svaki drugi ministar je završio s kaznenom prijavom, o čemu mi pričamo. Da je Hrvatska normalna država, ova vlada bi pala već odavno. Evo, mene se progoni i imao sam dva montirana procesa. Tražit ću odgovornost Policije i ODO-a zbog tih montiranih procesa, mene zanima hoće li župan Božidar Longin zbog toga dati ostavku. Jedan proces mi je bio na poslu, kojeg su izgubili, drugi s Longinom, kojeg su također izgubili. Imam potpuno pravo, a imam i znanja, kazati da u nekom određenom predmetu nisu podigli kaznenu prijavu iz političkih razloga.

 

Navodno ste izjavili da Igor Musap ne vraća kredit?

– Nisam to rekao, već da ću to provjeriti. Musap je vlasnik hotela, a ja sam itekako verziran kao inspektor da znam što se radi po zakonu ili ne! Kao inspektor mogu otkriti svaku nezakonitost, sad ću se malo  baviti poslovanjem njegovog hotela, pa ćemo vidjeti tko će skvičati, Musap ili ja! Imam puno ljudi koji mi dosta toga mogu kazati, kao građanin imam pravo istraživati i prijaviti što god hoću. Musapov lik i djelo, kao i njegovo poslovanje, bit će predmet moje osobne istrage. Sposoban sam otkriti svaku nezakonitost u poslovanju, sigurno ću to otkriti, kompetentniji sam od zadarske policije! Musap će me imati na grbači do kraja života, i to zbog svojih laži. Koliko je on pametan pokazuju i optužbe za nekakve konzerve iz Adrije Zadar. Cijeli Zadar, posebno Arbanasi, znaju tko je i što Igor Musap. Sad ću vam i ovo reći, prije dva tjedna mi zvoni telefon u 22 sata, nitko se ne javlja i poklopi odmah. Dolazi mi poruka u kojoj mi je pisalo: “jesi to ti Marko”, pišem poruku “što treba?”, i onda mi stiže poruka “Musap je”. Išao sam kasnije preko Ante Rubeše provjeriti broj, bio je to broj Igora Musapa. Dakle, u tom razgovoru s Musapom pitao sam ga na čemu je? Pisao mi je decidirane prijetnje da će me tužiti, rekao sam mu, izvoli tuži me! Nisam išao to prijaviti policiji, to mi je ispod časti, nikoga ne prijavljujem za prijetnje, jer nisam pizda! Srest ćemo se mi na cesti, pa ćemo vidjeti tko će prijeći na drugu stranu ceste, Musap ili ja!

Plašite li se da će te financijski, nakon tužbi, biti oštećeni?

– Ako i budem financijski oštećen to mi ništa ne znači, u odnosu na ono što ću na sudu dokazati. Radujem se novim tužbama, ako kojim slučajem izgubim, mogu troškove bez problema platiti! Dolazim na sud sam, i pobjeđujem, a neki ne znaju niti pogoditi vrata od suda bez dva odvjetnika. Što se tiče Musapove tužbe za klevetu, za to mi ne treba odvjetnik. Musap spominje još i kako smo Ante Rubeša, Enio Meštrović i ja, nagovarali osnivača Facebook stranice KK Zadar Unofficial, Tomislava Horvata da piše neistine. Tog Horvata u životu nisam vidio, doslovno nikad i nisam utjecao na njega! S Horvatom nisam imao kontakte, osim preko komentara na društvenim mrežama, kada se Horvat ispričao Musapu! Na Horvata su utjecale moje izjave i objave, to što on to pročita pa se osobno povlači, e, to je Horvatov  problem!

Plašite li se za svoj život?

– Ima nas dvojica. Kad su mi bacili bombe u dvorište, onda sam rekao da mi policija uopće ne treba izvršiti istragu. Ako ikad saznam tko mi je bacio te bombe, neću ništa prijaviti policiji, jer ionako ta policija  neće ništa napraviti. Institucije već šest, sedam godina nisu otkrile tko je bacio bombe. Imam pravo na samoobranu, ne očekujem da me bilo tko napadne, ali ako dođe do toga, tu smo Rubeša i ja, znači moraju likvidirati obojicu! Znači ne treba mi policija, ako me netko napadne. Nikad nikom nisam prijetio, niti bilo koga fizički napao. Ako netko želi doći, neka dođe, ako se netko suoči sa mnom u četiri oka, onda ćemo vidjeti kako će reagirati. Nema kod mene nazad, kod mene je samo do kraja! U ovih osam godina kao vijećnik sam dosta toga dokazao, znači sustav je bio upregnut da me se eliminira, i kao vijećnika i kao osobu, vjerujte mi, da nije bilo Ante Rubeše i Marjane Botić, završio bih u pritvoru! I to bez razloga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...