Navijač lavljeg srca Mate Franin: Uzori su mi bili Boro Poštar, Bute, Tomica Bibinjac i pokojni Laf! Ponekad sam žestok, ali to je moj stil!

Istinski zaljubljenik u KK Zadar je svakako Mate Franin (39) koji je uvijek ispod koša na svom starom mjestu već godinama. Porijeklom je s otoka Ugljana iz mjesta Poljana.

Matu smo dobili taman kad je radio u svojoj limarskoj radionici, ali kad je u pitanju najvoljeniji mu klub, na kratko je ostavio alat i progovorio o KK Zadru koji mu je duboko u srcu.

Kad si prvi put došao u Jazine na utakmicu?

– Još kao dječak sam počeo ići na utakmice Zadra u dvorani Jazine, mislim da je to bilo 1992. godine, ćaća me vodio u početku na utakmice. Navijanje se u mojoj obitelji prenosi s koljena na koljeno, mene ja ćaća vodio, a sada ja svog malog…

Jučer je KK Zadar s lakoćom pobijedio Studentski centar iz Podgorice?

– Zadovoljan sam kako su momci igrali, baš onako lijepo, brzo, bila je to top igra Zadra!

Kakav je po tebi trener Danijel Jusup?

– Kada dobiješ s 30 razlike, ne možeš ništa drugo reći nego da je dobar.

Što očekuješ od KK Zadra ove sezone?

– Kao i uvijek da uzmemo naslov u Prvenstvu Hrvatske i Kupu Krešimir Ćosić. U ABA ligi se nadam da ćemo ostati u ligi bez velikih stresova kako je bilo prije, kada smo do zadnjeg kola strahovali hoćemo li ispasti iz lige!

Tornado se nakon dugo vremena opet vratio utakmicama?

– Odmah je ljepše kad je Tornado došao! Veći je gušt biti na utakmici kad su oni tu, bez Tornada to nije isto.

Tko ti je bio navijački uzor?

–  Sva ta stara garda, a najviše Boro Poštar, Bute, Tomica Bibinjac i pokojni Laf!  Njih se sve pitalo, bili su prave vođe, kao dječak jedva sam čekao biti u njihovoj blizini na tribini. Možda sam ponekad i žestok što se mog načina navijanja tiče, ali to je tako, to moraš, to je moj stil!

Bio si i u Tornadu?

Istina, ali sada sam u nekim godinama, ne mogu više baš putovati na gostovanja, tu su žena, dijete…Dolaze mlađi, iako nikad nisam otišao iz Tornada, uvijek sam uz njih!

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...