Nije im trebala ‘milostinja’ gradskih otaca; Ekipa iz kvarta sama obnovila mul koji je bio prepušten udarima mora i zubu vremena

Mul koji se nalazi ispred plaže kod popularnog kafića Marex, a s koje puca prekrasan pogled na staru gradsku jezgru, već godinama se nalazi u lošem stanju.

Zaobišli su ga i skupocjeni radovi na plaži Jadran. Nije pod ingerencijom Grada, pravdali su se tada nadležni.

Nestajala je daska po daska, o preostalima se nije vodila briga, pa je ovoga proljeća došao u stanje opasno po sigurnost kupača. Ograđen je i ostavljen na milost udarima mora. Prepušten zubu vremena prijetilo je njegovo potpuno nestajanje, ali ekipa iz kvarta nije to mogla dozvoliti.

Dokazali su da ona ‘kad se male ruke slože, sve se može’ nije samo popularna uzrečica bez pokrića. Zasukali su rukave i udahnuli mu novi život.

Nisu čekali natječaje, nisu rješavali administrativne zavrzlame, nije im trebala ‘milostinja’ gradskih otaca.

Pokazali su kako se o nekim kutcima našeg grada, koji na izvjestan način čine i njegovu prepoznatljivost, treba pobrinuti bez rasprave pod čijom su nadležnošću i iz čije blagajne treba ‘kapnuti’ novac.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...