Prodaja domaćih proizvoda, radionice i igre za djecu, zakuska uz teletinu s bižima, nagrade! Sve vas to očekuje na jesenskoj Seljačkoj tržnici ispred Bure centra

U nedjelju, 9. listopada, Seljačka tržnica Zadarske županije u Biogradu na Moru ima posebno jesensko izdanje. Uz veći broj izlagača koji će nuditi svoje domaće proizvode, posjetitelje očekuju dodatni sadržaji – besplatne degustacije, zakuska, nagrade za kupce, zabavni program za djecu i jesenski kutak. Cilj događanja je dočarati posjetiteljima pravi jesenski ugođaj i ponuditi im kvalitetne sezonske proizvode.

Prodaja domaćih proizvoda ispred Bure Centra počinje već u 7:30 sati, a posjetitelji će moći kupiti voće i povrće, suhomesnate proizvode, sir, basu, med, slastice, cvijeće, prirodnu kozmetiku i čajeve. Veliki hit su domaće mandarine OPG-a Miroslav Sršen iz Blaca kojem su biogradski kupci vjerni već godinama.

Kuhar Marin Banović zadužen je za marendu za posjetitelje. Od ranog jutra kreće priprema teletine s bižima. Uz marendu posjetitelje očekuju i besplatne degustacije domaćih proizvoda. Kupci mogu osvojiti mnogobrojne nagrade koje su osigurali izlagači.

Od 9:00 do 11:00 sati najmlađe očekuje zabavna i kreativna radionica te tradicionalne igre, a za poseban idiličan ugođaj kreiran je jesenski kutak za fotografiranje za koji se pobrinula biogradska blogerica Marijana Tomić.

Jesen u našem kraju je posebna. Obilje jesenskih plodova je pravo bogatstvo koje naši OPG-ovi donose izravno iz polja do stola. Posjetitelji Seljačke tržnice, koja je u Biogradu aktivna svake nedjelje već šest mjeseci, cijene mogućnost neposredne kupovine svježih domaćih proizvoda i posebno nam je drago da im uz ovo posebno jesensko izdanje tržnice možemo ponuditi dodatne sadržaje te im tako zahvaliti na podršci“, izjavila je Jasna Marijačić iz udruge Volim domaće koja organizira Seljačku tržnicu Zadarske županije.

Seljačka tržnica Zadarske županije ove godine je proslavila 9 godina. Jesensko izdanje tržnice koje će se održati u nedjelju, 9. listopada, u Biogradu na Moru ispred Bure Centra samo je jedno u nizu događanja koje Seljačka tržnica priprema povodom nadolazeće okrugle godišnjice.

PROGRAM DOGAĐANJA, nedjelja, 9.10.2022. (Ispred Bure Centra, kod dječjeg igrališta)

07:30 – 12:00 Prodaja domaćih sezonskih proizvoda
09:00 – 11:00 Radionica i igre za djecu
10:30 Zakuska, teletina s bižima
*priprema kuhar Marin Banović

POPIS IZLAGAČA

OPG Svemir Žepina – voće i povrće

Obrt Nekić – prirodna kozmetika, čajevi i tinkture

OPG Grganović – cvijeće

OPG Marina Tokić – voće i povrće

OPG Marin Žuža – voće i povrće

OPG Roca – suhomesnati proizvodi

OPG Perica – med

OPG Nikola Dukić – voće i povrće

OPG Markoš – Pađenski sir i basa

OPG Miroslav Sršen – mandarine

OPG Anka Marinović – tikve

Plitvička štrudla

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...