Sramotno izdanje Jusupovih igrača. Cibona ponizila Zadar!

U drugom kolu HT Premijer lige košarkaši Zadra doživjeli su prvi ovosezonski poraz. Nakon uvodne domaće pobjede protiv Bosca, bolja od momčadi Danijela Jusupa večeras je u Zagrebu bila Cibona rezultatom 91:73.

Bio je to susret u kojemu su Zagrepčani većim dijelom kontrolirali rezultat pa iako su i Zadrani imali nekoliko dobrih dionica, to nije bilo dovoljno da se dođe makar do neizvjesne završnice. Zadrani su loše ušli u susret.

Toliko da su u prvih osam minuta zabili tek jedan jedini koš iz igre – trica Jordana za 7:5. I upravo nakon nje Cibona je napravila svoju najveću seriju, čak 18-4 za bijeg na velikih +16. U svega tri minute Mazalin je postigao šest poena, Malešević pet, Bundović četiri, a sve je začinio Majcunić tricom za 25:9.

Zadarski post iz igre prekinuli su Čampara tricom i Ramljak dvicom te tako pokrenuli seriju svoje momčadi 9-0, kojom je zaključila prvu četvrtinu na ipak prihvatljivom zaostatku -7, 25:18. Još su jednom na otvaranju druge četvrtine Zagrepčani otišli na dvocifrenu razliku, tricom Bakovića za 28:18, ali uskoro su Zadrani počeli hvatati priključak.

Davis je vezao pet poena, Lakić pogodio tricu, Božić dvicu, a nakon koša Šantelja u 16. minuti razlika je smanjena na samo “pola koša”, 31:30. Posebno je raspoložen u drugoj dionici bio Lakić, koji je pogodio još dvije trice pa onda i dva bacanja za vodstvo Zadra 37:38.

Posljednja minuta prvog poluvremena ipak je pripala Ciboni, koja je realizirala tri uzastopna napada i na veliki odmor otišla sa +4, 43:39. I treću četvrtinu domaći su otvorili tricom (Kapusta), na koju su gosti odgovorili serijom 6-0 za novi povratak na samo -1, 46:45. No, još je jednom Kapusta tricom pa dvicom pokrenuo odvajanje svoje momčadi.

Važan detalj zbio se u 25. minuti kada je, nakon sukoba ispod koša sa Ljubičićem, isključen Karlo Žganec. U sljedećih nekoliko minuta Cibona se pokušavala odvojiti, ali je Božić (dvije trice) držao Zadar u igri.

Međutim, u završnici treće dionice dogodilo se isto što u završnici druge, tri uzastopna koša Cibone za bijeg na +11, 67:56 uoči posljednjih deset minuta igre. Jordano i Ramljak još su jednom početkom četvrte četvrtine vratili Zadar na -5, ali više od toga nije išlo.

Pri rezultatu 67:62, Zadrani su izgubili dvije lopte i omogućili protivniku da ponovno ode na dvocifrenu razliku i tu je utakmica definitivno prelomljena. Cibona se posve razigrala u napadu i bio je to ritam kojega Zadar više nije mogao pratiti. Odatle i najveća razlika, koja je u dva navrata iznosila 19 razlike, a na kraju 18.

Pobjednički sastav predvodili su Lovro Mazalin s 18 poena, 15 skokova i pet asistencija, Borna Kapusta sa 17 koševa, Filip Bundović sa 16 te Nikola Malešević sa 14.

U gostujućim redovima dvocifreni su bili Arijan Lakić (14), Marko Ramljak (13), Sani Čampara (11) i Luka Božić (10), međutim, nije to bilo pravo zadarsko izdanje večeras ni u napadu ni u obrani, navode na klupskoj stranici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...