Surać uložio žalbu o kojoj odlučuje komisija drugog stupnja gdje je predsjednica Magdalena Bokanović! Surać: “Nisam mogao doći blizu suca!”

Bivši nogometaš Zadra 47-godišnji Jakov Surać, jedan od najstarijih igrača u povijesti HNL-a, koji sada igra za veterane NK Sabunjar Privlaka, kažnjen je s godinu dana zabrane igranja zbog neprikladnog ponašanja, te s 500 kuna novčane kazne.

Disciplinski sudac utvrdio je kako je Surać fizički napao službenu osobu utakmice Lige veterana suca Stipu Vujevića, na utakmici između Sabunjara i Škabrnje koja je odigrana 19. rujna ove godine. Kazna je donesena radi pokušaja nanošenja tjelesnih ozljeda i pljuvanja glavnog suca utakmice.

Utvrđeno je, kako je ovaj slučaj ponavljanje identičnog prekršaja kojeg je Surać počinio i 29. listopada 2017. godine na utakmici između Vrčeva i Murvice, a meta je bila isti sudac.

Disciplinski sudac prvog stupnja Nogometnog saveza Zadarske županije Jurica Vidaković pojasnio nam je neke stvari.

Nakon utakmice Sabunjar-Škabrnja povjerenik za natjecanje je prijavio incident koji se desio nakon spomenute utakmice, pri kojem je Surać nakon što je isključen nakon utakmice, prema izjavama svih službenih osoba koje su bile prisutne, pokušao fizički napasti suca, u toj namjeri su ga spriječili suigrači, u tom naguravanju je Surać pljunuo suca. Surać je pokušao fizički doći do suca, a prema disciplinskom pravilniku takav pokušaj se procesuira i kažnjava potpuno na isti način kao i da je sam prekršaj počinjen! S time da je Surać ponovio identičan incident 2017. godine, kada je isti igrač igrao za Murvicu, i onda je imao incident sa sucem Vujevićem. Mislim da je ovakvo ponašanje neprimjereno i kazna je opravdana! Godina dana bez igranja je jako veliki period za nekoga tko voli igrati nogomet. Jakov Surać je uputio žalbu preko svoje odvjetnice Paule Eškinje Orešković, čitav slučaj sada ide na Disciplinsku komisiju drugog stupnja Nogometnog saveza Zadarske županije. O Suraćevoj žalbi odlučuje, dakle, tročlana komisija drugog stupnja, dok je predsjednica te komisije  Magdalena Bokanović. Surać se žalio kako je kazna prerigorozna te da je bio isprovociran, kazao nam je Vidaković.

Kontaktirali smo i Jakova Suraća koji je tek kratko i ljutito kazao:

Uložio sam žalbu jer sve ovo je notorna laž! Nisam mogao doći blizu suca, jer je bilo ljudi između nas, kratak i oštar je bio Surać.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...