Zadarska umjetnica Marina Ćorić inspirirana retro ljetovanjima – tu su pedaline, Jadrolinija, ćakula u plićaku…

Zadarska umjetnica Marina predstavit će se publici s posve novim ciklusom radova koji broji 21 rad.

Premijerno ih pokazuje na izložbi u Muzeju Croata insulanus u Prelogu.

Radovi su izvedeni u tehnici akrila na papiru.

U ciklusu „Godišnji“ Marina Ćorić objedinila je različite generacije i aktivnosti kojima se bavimo na godišnjem odmoru. Ciklus posjeduje retro notu ljetovanja kakva pamtimo posljednjih 30-ak a možda i više godina, posebice kroz prisutnost motiva Jadrolinije, pedalina ili gospođa koje stoje u plićaku i razgovaraju. Prisutni su i kadrovi aktualnih morskih aktivnosti kao što je igra na napuhanim igralištima na vodi za djecu ili SUPanje odnosno veslanje na dasci koje je vrlo popularno posljednjih nekoliko godina.

Marina Ćorić rođena je 1987. godine u Zadru, gdje je završila svoje osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje. Upisala je Akademiju likovnih umjetnosti Široki Brijeg pri Sveučilištu u Mostaru 2021. godine, te je 2017. diplomirala kao magistra slikarstva i profesorica likovne kulture.

U svojem stvaralaštvu nije ograničena na jedan medij, pa se podjednako bavi slikarstvom, fotografijom, ilustracijom, a recentnih godina povremeno i videom. Što se motiva tiče, najveću važnost pridaje portretu tj. autoportretu kao „intimnom dnevniku“ koji pruža najveću slobodu izražavanja, eksperimentiranja, glume, ali i iskrene interakcije sa samom sobom i publikom.

Svoje radove je izlagala je na nizu grupnih i samostalnih izložbi, prvenstveno u regiji, ali i u inozemstvu. Osim kroz izložbe, umjetnički djeluje i kroz sudjelovanje u međunarodnim projektima, likovnim radionicama i likovnim kolonijama. Za svoje radove je i nagrađivana u regiji, te su neki od njih i objavljeni u časopisima i knjigama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...