Vakula najavio promjenu vremena: Moguće pijavice i snijeg u gorju

Temperatura se i dalje drži iznadprosječnih vrijednosti, a ovog tjedna će biti i obilne kiše, olujnog juga, a negdje i pijavica, prognozira meteorolog HRT-a Zoran Vakula. Meteorolog napominje da se žuto upozorenje, koje bi se moglo povećati i postati narančasto, ne treba zanemarivati.

– U prometu u unutrašnjosti budite oprezni i zbog česte, mjestimice i dugotrajne, guste magle. Valja spomenuti kako ovotjedno promjenjivo vrijeme, od petka i hladnije, za vikend u višem gorju može pratiti i snijeg, najavljuje Vakula, prenosi Index.

U utorak sunčanije uz jačanje južine

U utorak još u Slavoniji, Baranji i Srijemu dosta vedrine, koja će se probijati iznad magle i niskih oblaka, iz kojih uglavnom u noći i ujutro može biti rosulje ili slabe kiše. Jutarnja temperatura većinom 4 ili 5 °C, a poslijepodnevna 14 °C. Za sredinu studenoga iznadprosječno toplo vrijeme i u središnjoj Hrvatskoj, uz daljnju maglu, oblake i sunce te jačanje jugozapadnjaka, posebice u gorju.

Vrlo je mala vjerojatnost za mjestimice malo kiše. U Gorskom kotaru, Lici i na sjevernom Jadranu i dalje oblačnije, uz povremenu kišu, osobito prema kraju dana i u noći na srijedu, kada će jačati jugo, u gorju jugozapadnjak. Temperatura zraka u gorju uglavnom od pet do 12 °C, a uz more 10 do 17 °C. Na srednjem Jadranu još toplije. Malo kiše može pasti većinom u unutrašnjosti Dalmacije.

Vjetar do večeri slab do umjeren, najprije sjeverozapadni i bura, pa jugozapadni, a navečer jača jugo. Na jugu Hrvatske jugo još u noći i ujutro, pa ponovno u noći na srijedu, a tijekom razmjerno toplog utorka uglavnom slab vjetar, uz manje valovito more. Oblačnije u noći i prijepodne, još ponegdje uz pljuskove i moguću grmljavinu.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...