Crkva diže cijene usluga; Vjenčanja i sprovodi znatno poskupljuju

Od Nove godine će biti skuplje i vjenčati se i umrijeti. Uz crkvene usluge poskupljuju vjenčanja i sprovoda koštati od 40 eura dok su prije bili oko 300 kuna.

Od Nove godine će biti skuplje i vjenčati se i umrijeti uz crkvene usluge pa će tako primjerice vjenčanje i sprovodi koštati od 40 eura pa nadalje, dok su prije bili oko 300 kuna (oko 40 eura).

Misa će s 50 kuna porasti na sedam eura (oko 52 kune), rodoslovlje će s 350 kuna porasti na čak 100 eura (oko 753 kune), a krsni, vjenčani i smrtni list, koji su koštali 30 kuna, od 1. siječnja će koštati osam eura (oko 60 kuna)

‘Promjena valute u Hrvatskoj bila je povod za sustavnije revidiranje novog financijskog sustava Katoličke Crkve u Hrvatskoj, jer se od njegova uvođenja 2001. ništa bitno nije mijenjalo. Uzimajući u obzir promjene koje su se u međuvremenu dogodile uslijed inflacije i povećanja životnih troškova, bilo je nužno korigirati neke iznose na više’, objasnili su iz Hrvatske biskupske konferencije (HBK) za RTL.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...