Jusup prije Igokee poslao poruku našim nogometašima u Katru: “Srcem smo uz Hrvatsku, jednim okom ćemo ih gledati, ali je fokus na Igokeu!”

Košarkaši Zadra u petak 9. prosinca s početkom u 18 sati gostuju u Laktašima kod Igokee, u utakmici 10 kola. Zadrani se nalaze na šestom mjestu prvenstvene ljestvice s omjerom pobjeda i poraza 5-4, Igokea je mjesto ispod s istim omjerom, ali sa slabijom koš razlikom.

Tim povodom trener Danijel Jusup se obratio novinarima, pred utakmicu od izuzetne važnosti za njegove igrače.

Stalno napominjem kako su sve momčadi u ABA ligi jako dobre, i ono što se kaže, od svakoga možeš dobiti, ali i izgubiti. Danas smo počeli pripremu utakmice s Igokeom, karakteristično za njih je izuzetno kvalitetna vanjska linija, gdje su tri Amerikanca. Imaju i igrače s iskustvom igranja ABA lige, kao što su Đorđević, Tanasković i Jošilo, također, za njih nastupaju Kondić i Delalić koji su došli iz ABA 2 lige. Radi se o dobroj ekipi, uostalom, to su pokazali zadnje kolo u kojem su kući pobijedili MZT Skopje, također, dobili su i Bilbao u gostima (FIBA Liga prvaka). Jednostavno moramo biti pravi, ako mislimo doći u šansu pobijediti, nadam se da ćemo biti spremni i pokazati se u boljem izdanju. Čampara je obnovio ozljedu prepone, tako da je njegov nastup upitan, Klarica je imao virozu, ali danas nema temperaturu, kazao je Jusup.

Odmah je uslijedilo pitanje, naime, u petak Hrvatska od 16 sati igra četvrtfinale SP u Katru protiv Brazila, KK Zadar od 18 sati počinje susret kod Igokee, hoće li ta činjenica biti dodatni vjetar u leđa igračima Zadra, Jusup je poslao znakovitu poruku.

Svih nas zanima kako će igrati naša reprezentacija, sigurno da je to jedna određena distrakcija. Svi mi jednim okom gledamo, prvi ja, pretpostavljam i igrači, sigurno ćemo biti srcem uz naše reprezentativce, ali mišljenja sam da su i naši dečki svjesni da nam je utakmica s Igokeom važna. Smatram kako to po nas neće imati negativne posljedice, bez obzira kako završio rezultat utakmice, i što će možda malo jednim okom pogledati utakmicu, mišljenja sam kako ćemo biti fokusirani na utakmicu s Igokeom, a ja se nadam da će naša reprezentacija sljedeću utakmicu opet igrati prije naše utakmice, poručio je zadarski strateg.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...