Na Odjelu za kardiologiju Opće bolnice Zadar otvorena nova Angio sala

Dana 2. prosinca 2022. svečano je otvorena nova Angio sala na Odjelu za kardiologiju Opće bolnice Zadar. Na svečanosti otvaranja prisustvovali su državni tajnik Ministarstva zdravstva izv.prof.dr.sc. Silvio Bašić, dr.med., župan Zadarske županije Božidar Longin, zamjenik gradonačelnika Grada Zadra Ante Babić te ostali uzvanici.

Radi se o sustavu kojeg čini: angiografski radiološki uređaj za intervencijsku kardiologiju philips azurion 7 m12, s/n: 443, intravaskularni ultrazvučni uređaj (ivus) instrasight 5 integrated, s/n: 3650, proizvođač: philips volcano, sustav za snimanje i mjerenje hemodinamike philips hemo system s intellivue x3, s/n: 899, proizvođač: philips medizin systeme boblingen gmbh.

Kako bismo pratili kontinuirano uvećanje broja pacijenata te sve kompleksnije postupke liječenja bolesti srca i krvnih žila, nabavljen je najnoviji PHILIPS kardiološki intervencijski sustav Azurion 7. Sustav je arhitekturom u potpunosti prilagođen pacijentima i liječnicima te pojednostavljuje postupke liječenja. Inovativnim načinom upravljanja, kako iz kontrolne, tako i iz prostorije za oslikavanje postiže se brži rad kod kompleksnih postupaka liječenja.

Obzirom da sustav koristi najnovije informatičke tehnologije te fleksibilni lanac za digitalno oslikavanje očekuje se značajno snižavanje ionako niskih doza zračenja i poboljšanje kvalitete slike. Od dodatnih mogućnosti nabavljena je i rotacijska koronarna angiografija u dvije osi koja će dovesti do ubrzanja oslikavanja koronarnog debla uz manju potrošnju kontrastnog sredstva.

Sustav uključuje i najnoviji hemodinamski sustav zasnovan na prenosivom monitoru vitalnih funkcija koji će omogućiti neprekidno praćenje bolesnika te intravaskularni ultrazvuk. Intravaskularnim ultrazvukom, model Intrasight 5 dodati će se još jedna dimenzija liječenja, odnosno mogućnost dijagnostike izravno u krvožilnom sustavu, a čime će postupak liječenja i terapije biti još pouzdaniji.

Nabavom ovog uređaja postižemo bržu i bolju skrb za pacijente te nastavljamo dugu tradiciju kontinuiranog razvoja Odjela za kardiologiju Opće bolnice Zadar koji već godinama postiže vrhunske rezultate u Hrvatskoj i međunarodnoj kardiološkoj praksi. Sredstva za nabavku uređaja osigurana su iz decentraliziranih sredstava za decentralizirane funkcije u zdravstvu, a vrijednost istog iznosi 4.598.750,00 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...