Pogledajte kako su HGSS-ovci dronom pronašli nestalu osobu kod Petrinje

U srijedu, 7. prosinca.2022. u 20:45 sati bespilotna letjelica Hrvatske gorske službe spašavanja detektirala je nestalu osobu u selu Gornja Mlinoga.

– Osoba je bila zadnji put viđena u popodnevnim satima, pronađena pothlađena i ozlijeđena. Ubrzo nakon pronalaska kreće zbrinjavanje i transport do tima hitne medicinske pomoći. U potragu je bilo uključeno 10 članova HGSS Stanice Novska s 2 K9 tima, 1 član HGSS Stanice Bjelovar i 5 djelatnika MUP-a. U potragu su bile uključene 3 bespilotne letjelice od čega 2 HGSS-ove i 1 MUP-ova. Potragu su dodatno otežavali kiša, gusta magla i mrak. – izvijestili su iz HGSS-a.

Bespilotne letjelice u sustavu zaštite i spašavanja opravdavaju svoju svrhu, sve češće vidimo na koji način ulaganje u moderne tehnologije i obuke doprinosi u ulozi spašavanja ljudskih života.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...