AdmiralBet ABA liga: Na Višnjik stiže “Borac” iz Čačka

U dvoboju 17. kola regionalne AdmiralBet ABA lige košarkaši Zadra u petak, 28. siječnja u Dvorani Krešimira Ćosića dočekuju Borac iz Čačka. Nakon propuštene velike prilike da u prošlom kolu upišu vrijednu pobjedu na gostovanju kod Mege, Zadrani sada imaju novu šansu da slavljem u sutrašnjoj utakmici naprave veliki korak ka plasmanu u doigravanje.

Čačani u Zadar stižu kao pretposljednja momčad na ljestvici s omjerom od 4 pobjede i 12 poraza i sasvim je sigurno kako će upravo na Višnjiku učiniti sve kako bi što prije pobjegli s pozicije koja vodi u dodatne kvalifikacije i priključili se ekipama koje se s tek jednom pobjedom više na ljestvici nalaze iznad njih.

U tu svrhu, momčad iz Čačka dovela je novog trenera koji je sastav osnažio s dva nova igrača. Vanjsku liniju pojačao je Amerikanac Diante Baldwin, nesuđeni ovosezonski razigravač Zadra, koji je klub napustio nakon nepunih mjesec dana iz osobnih razloga, dok je pod obruč doveden Đorđe Gagić, kojeg ne treba previše predstavljati.

U prvom međusobnom dvoboju igrači Danijela Jusupa u Čačku su došli do slavlja od 93:91 nakon produžetka. A da će i sutrašnja utakmica na Višnjiku završiti istim ishodom, nada se krilni centar Zadra, Dario Drežnjak.

– Čeka nas jako zahtjevna utakmica. Oni su se od našeg prvog međusobnog dvoboja pojačali s novim igračima, a doveli su i novog trenera. Međutim, mi smo se dobro pripremili za njih i smatram da uz pravi pristup možemo doći do pozitivnog rezultata, kaže Drežnjak.

– Ovo je jako važna utakmica za nas, rekao je, pak, u najavi trener Zadra Danijel Jusup.

– Riječ je iskusnoj ekipi s igračima koji znaju igrati košarku. Izuzetno su dobri u dodavanjima i jaki su ispod koša gdje imaju snagu u vidu Gagića i Save Lešića. S Baldwinom su dobili i na agresivnosti i to je sada jedna sasvim druga ekipa za razliku od početka sezone. Sve to skupa sjajno je posložio novi trener Dejan Mijatović i zaista ćemo morati biti na visokoj razini ukoliko želimo dobiti ovu utakmicu. Pozivam naše navijače da nas dođu podržati u što većem broju i ovim im se putem zahvaljujem na dosadašnjoj podršci, zaključio je Jusup.

Utakmica počinje u 18 sati uz prijenos na Arenasport televiziji. Ulaznice su već u prodaji putem sustava Entrio.hr, dok će se sutra, na dan samog dvoboja, moći kupiti i na blagajnama Višnjika i to od 10 sati do kraja prvog poluvremena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...