Carinska uprava objavila nove cijene cigareta od danas, ima i onih koje su pojeftinile

Carinska uprava objavila je na svojim stranicama kako su pojedine tvrtke prijavile, sukladno članku 89. Zakona o trošarinama, promjene maloprodajnih cijena za određene marke cigareta, s datumom važenja od 29. siječnja 2023. godine.

Od ulaska u eurozonu početkom ove godine, građani pomno prate cijene proizvoda koje kupuju te dolazi li do poskupljenja. Među proizvodima koji su poskupjeli našle su se i pojedine vrste cigareta, no neke će ipak biti jeftinije. Carinska uprava izvijestila je početkom 2023. godine kako su pojedine tvrtke od 1. siječnja promijenile maloprodajne cijene, a nova promjena dolazi danas.

Naime, Carinska uprava objavila je na svojim stranicama kako su pojedine tvrtke prijavile, sukladno članku 89. Zakona o trošarinama (“Narodne novine“, broj 106/2018. i 121/2019. i 144/2021.), promjene maloprodajnih cijena za određene marke cigareta.

Riječ je o tvrtkama TDR d.o.o., Philip Morris Zagreb d.o.o., LEGENDA PROMET d.o.o., JT International Zagreb d.o.o., Pogon Kooltura d.o.o. te Veletabak d.o.o. Cigarete za koje su izvršene promjene maloprodajnih cijena u eurima iskazane su i označene žutom bojom u tablici koju donosimo u nastavku, a koju je objavila Carinska uprava na svojim internetskim stranicama.

Promjene koje su u gornjoj tablici označene žutom bojom možete usporediti s drugom tablicom, a koju je Carinska uprava objavila krajem prosinca te koja prikazuje cijene važeće od 1. siječnja.

Primjerice, maloprodajna cijene po paketiću Yorka od 24 komada bit će manja za deset centi, a Marlbora za pet centi. Za pet će centi biti jeftiniji i Lucky Strike Original te Chesterfield Tuned Blue i Aqua. S druge strane, Marlboro Gold 23’s poskupit će za cent, kao i Philip Morris Supreme i Blue, prenosi Večernji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...