Glavni ravnatelj policije Milina u Zadru komentirao nestanak ruske jahte: “Policija ne može djelovati na osnovu indicija, sve se mora potkrijepiti činjenicama”

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina boravi u Zadru s premijerom i ministrima u sklopu obilježavanja 30. obljetnice VRO Maslenica. Obratio se novinarima te komentirao nestanak ruske jahte Irina VU iz Betine s otoka Murtera, rekavši da policija provodi izvide.

– Policija od početka prikuplja obavijesti o tom nestanku i provode se izvidi. Radit će na tome da se do kraja utvrde činjenice. Moram reći da policija ne može djelovati, samo na osnovu nekakvih medijskih napisa i indicija. Uvijek se mora potkrijepiti sa činjenicama kako bi prikupili sve informacije, ustvrdio je Milina.

Na pitanje je li policija stupila u kontakt sa posadom, Milina odgovara da policija radi sve što je potrebno, ali zbog izvida koji su u tijeku, neće govoriti o taktici, tvrdi.

Uslijedilo je pitanje o ulozi policije u slučaju Hrvata koji su zatvoreni u Zambiji zbog sumnje u trgovinu ljudima. Milina je naglasio da je policija uključena i u taj slučaj te da su od početka ostvarili međunarodnu policijsku suradnju.

– Sve prikupljene informacije proslijedili smo nadležnom Državnom odvjetništvu i sada se provode izvidi u suradnji s USKOK-om, tako da je i taj predmet jedan od prioriteta hrvatske policije, zaključio je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...