Jure Zubčić: “Državni tajnik Bilaver postaje prvak u HDZ-ovom sportu laganja javnosti”

Jure Zubčić, predsjednik Županijske organizacije SDP-a, poslao je priopćenje za javnost vezano uz izjavu državnog tajnika Josipa Bilavera u jučerašnjoj saborskoj raspravi o Zakonu o pomorskom dobru. Priopćenje donosimo u cijelosti.

“Optužuje druge za stvari za koje je kriv upravo HDZ. Jer je upravo HDZ u Zadarskoj županiji dao pravo ograđivanja na 7 plaža i to prema izvora upravo županijskog upravnog odjela iz kolovoza 2021. godine.
Pa da krenemo redom.

1. Crvena luka
2. Kamp Šimuni
3. Zaton, Turisthotel
4. Borik
5. Pine beach, Pakoštane
6. Sunce hoteli, Starigrad
7. Punta skala

Ukupno je HDZ u Zadarskoj županiji uz suglasnost općina i gradova dozvolio ograđivanje 281.072 metara kvadratnih.

Može državni tajnik Bilaver kriviti druge, ali najveći i isključivo krivac je HDZ jer druge županije, a u nekima je isto HDZ na vlasti, su dodijelili koncesije bez prava ograđivanja. Odluka o naplaćivanju je isključivo u nadležnosti Županijske skupštine i zato je građanima važno kako HDZ u Zadarskoj županiji i državni tajnik Bilaver doživljavaju pomorsko dobro.

Dok drugi, radeći po istom zakonu su odlučili javno dobro ostaviti javnim dobrom mi u Zadarskoj županiji nismo bili te sreće. Politiku vidimo kao borbu upravo za javno dobro, pa i u slučaju borbe za pomorsko dobro.

Jer politika uistinu može biti drugačija i to se na ovom primjeru bjelodano vidi. Politika treba imati ljudsko lice, a ne lice profita. Zaključak je vrlo jednostavan. Da je HDZ stranka opasnih namjera smo znali, ali je HDZ Zadarske županije stranka najopasnijih namjera!”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...