Kiša, kiša, kiša… Na pomolu i novi snijeg!

Duboka ciklona nad Genovskim zaljevom formirala se u kaplju hladnog nestabilnog zraka koja se sporo premješta prema jugoistoku. Novi frontalni poremećaj s Atlantika u okviru duboke ciklone nad Skandinavijom približava se zapadnoj obali Europe, njegovo djelovanje na vrijeme u našim krajevima očekujemo krajem tjedna. Ciklona nad Jadranom i Genovskim zaljevom popunjava se i premješta se prema jugu prema obali Afrike. Do kraja tjedna spustit će se nad sjevernu Afriku i spojiti s poljem niskog tlaka nad Saharom te se vratiti kao nova ciklona nad istočni dio Sredozemnog mora i donijeti nove obilne oborine nad istočni Balkan.

Danas prijepodne u unutrašnjosti pretežno oblačno s kišom i slabim snijegom u gorskim predjelima. Na Jadranu promjenjivo oblačno s burom na sjevernom Jadranu, a jugom na srednjem i južnom. Jutarnje temperature u unutrašnjosti su od -1 do 5 , u planinama oko -2, a na Jadranu od 4 do 8 stupnjeva Celzija, donosi N1.

Poslijepodne u unutrašnjosti oblačno s kišom, a u gorju iznad 800 metara nadmorske visine susnježicom i slabim snijegom.

Na Jadranu promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima uz jaku i olujnu buru. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti oko 6 u zapadnim krajevima do 8 u Slavoniji i Baranji. Na Jadranu najviše dnevne temperature od 10 do 14 stupnjeva.

Do kraja tjedna u unutrašnjosti temperature s manjim oscilacijama, najviše dnevne oko 5, a noćne oko ništice i ispod nje. Oborine će u obliku snijega biti povremeno u gorskim krajevima. Na Jadranu promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i jakom i olujnom burom. Jutarnje temperature oko 3, a najviše dnevne oko 10.

Novo, kraće snježno – zimsko razdoblje izgledno je tek početkom idućeg tjedna.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...