KK Zadar može očekivati nove kazne, Vidan: “Moguće da se zatvori jedan dio tribine, bit će i novčana kazna, ali i Gagića očekuje kazna!”

Na utakmici 17. kola ABA lige između KK Zadar i KK Borac Čačak koja je odigrana u petak 27. siječnja u dvorani Krešimir Ćosić, došlo je do primitivnog ispada igrača KK Borac Čačak, Đorđa Gagića, koji je pokazao oba srednja prsta gledateljima u dvorani, i ušao u sukob sa sucima nakon čega je isključen. Isto tako, ispražnjen je dio tribine ispod koša.

Kako nam je rekao disciplinski sudac ABA lige Hrvoje Vidan, KK Zadar može očekivati novu novčanu kaznu, ali i zatvaranje jednog dijela tribine na prvoj domaćoj utakmici u ABA ligi protiv beogradske Crvene zvezde, koja se igra u nedjelju 12. veljače u 17 sati.

Došlo je do sukoba na relaciji publika – Đorđe Gagić, tu je došlo do toga da je taj igrač izgubio živce u jednom trenutku i publici se neprimjereno obratio, nakon čega je dobio tehničku pogrešku. Publika je odstranjena, oni koji se nalaze u onom kutu vrlo blizu klupe su provocirali cijelo vrijeme, to se vidjelo, dok se Gagić uhvatio na te provokacije. Na parket su padali tvrdi predmeti, mislim da se radi o kovanicama. Sigurno će KK Zadar opet dobiti novčanu kaznu, i to najmanje 4 tisuće eura, jer se radi o recidivu. Nije bilo nekih opasnih predmeta kao što su boce, čaše, upaljači, još trebam vidjeti što će reći suci. Gagića također očekuje kazna, vidjet ćemo kakva će biti, njegovo ponašanje nije bilo lijepo, i onakvo ponašanje je bez presedana, govori Vidan, i nastavlja o mogućem zatvaranju jednog dijela dvorane:

Isto tako trebam vidjeti što napraviti s tim dijelom publike, jer ono stvarno nije bilo korektno da se njih dvadeset nađe tamo, bilo je jako blizu, tri metra od tih igrača. Stvar je u tome da igrač ne smije reagirati, ali ovakve stvari se događaju samo u Zadru, i na utakmicama između Crvene zvezde i Partizana. Treba prevenirati takve situacije, moguće da će se zatvoriti taj dio tribine, onaj mali dio između koša i klupe, ali ne mogu još ništa prejudicirati. Uvijek se gleda otkud je došlo i gdje prijeti opasnost. Ako se na sljedećoj utakmici sa Crvenom zvezdom nešto desi, onda će sigurno biti stroga kazna! Naime, ako donesemo odluku da se ne zatvori veliki dio dvorane, da to bude sportski spektakl i lijepa priredba, i onda se dogodi da KK Zadar kao organizator opet to ne uspije sačuvati, onda to nije u redu. Mi možemo sad ići i s drastičnom mjerom da zatvorimo trećinu dvorane, ali što dobivamo s time? Neće biti popularizacije sporta ni ništa, uvijek se mjeri interes za košarkom, i uvijek se ide za najblažom mjerom da sve štima, ali onda očekujemo i suradnju KK Zadra da i on napravi sve što može da se to ne dogodi. Zaštitari? Da, ali što ti zaštitari rade pitam se, pasivnost u dvorani, mogu ja dovesti i Terminatora u dvoranu koji će stajati i neće ništa raditi, zaključio je disciplinski sudac Hrvoje Vidan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...