Na autobusnim stajalištima postavljene display ploče, Liburnija se priprema za informatizaciju javnog prijevoza

Na autobusnim stanicama po gradu postavljene su ovih dana display ploče koje će, nakon kompletnog implementiranja IT sustava, biti dio nove informatizacije javnog prijevoza u gradu Zadru.

Te su ploče u fazi implementiranja u tzv. ticketing sustav, pojasnio nam je Slobodan Erslan, voditelj Operativno prometnog odjela u zadarskoj Liburniji.

Dakle, ovaj sustav uključuje i displeje na autobusima, na stajalištima, kao i aplikaciju za prodaju karata, čime će se potpuno informatizirati kupovina karata za javni prijevoz u našem gradu.

– Kad sve profunkcionira, građani će imati sve obavijesti o liniji, je li autobus kasni i koliko, ima li negdje zastoj i slične informacije, kazao nam je Erslan.

Vrijednost tog projekta procijenjena je na 3,5 milijuna kuna.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...