Nova vrijedna donacija za Državni arhiv u Zadru; dobili četiri skice iz bogate ostavštine Francesca Salghettija Driolija

Državni arhiv u Zadru dobio je novu vrijednu donaciju.

– Praunuk slikara Francesca Salghettija Driolija, također Francesco, darovao nam je četiri skice iz slikarove bogate ostavštine. Inače Francesco Salghetti Drioli hrvatski je slikar, Zadranin, (Zadar, 19. III. 1811. – Zadar, 15. VII. 1877.), studirao na akademijama u Rimu i Veneciji, a od 1843. aktivno je djelovao u Zadru.

Uz biblijske i povijesne kompozicije te portrete koji su obilježili njegovo stvaralaštvo, autor je vrijednih crteža dalmatinskih nošnji i žanr-prizora iz seljačkoga života. Još jednom zahvaljujemo obitelji Salghetti Drioli, a posebnu zahvalu upućujemo gospođi Mirni Petricioli koja je posredovala u realizaciji ove vrijedne donacije. Hvala vam, obećavamo da ćemo se dobro brinuti o njima!, objavili su iz Arhiva.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...