Prošle su tri godine od masakra u Splitu. Suđenje odgođeno, Zavadlav mijenja odvjetnike

Prije tri godine, na današnji dan, Filip Zavadlav (26) je s 37 metaka iz automatske puške u Varošu ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na dva motora. Nakon krvoprolića u Varošu predao se splitskoj policiji samo nekoliko sati nakon što je ubio trojicu naočigled šokiranih građana, piše Index.

Uhićen je u kafiću u blizini Policijske uprave splitsko-dalmatinske, a prije nego li je došao tamo u obližnji kontejner na cesti je odbacio pušku koju su kasnije pronašli istražitelji.

Za svako od ubojstava je dobio po 15 godina zatvora, za nedozvoljeno držanje oružja je osuđen na godinu dana, a za opće opasnu radnju dvije godine zatvora što je sve objedinjeno kaznom od 40 godina.

Poništena presuda, nije dokazan motiv

Zavadlavu se sada ponovno sudi jer je ​Visoki kazneni sud ukinuo dio prvostupanjske presude oko optužbe da je planirao osvetu osobama iz narkomanskog miljea koje su iznuđivale, prijetile i fizički napadale njegova brata te njega osobno.​

Taj sud smatra ​da​ utvrđenje prvostupanjskog suda o nedokazanosti postupanja iz bezobzirne osvete za sada nije prihvatljivo te je rezultat djelomične i nekritične analize iskaza ispitanih svjedoka.

Novo suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo koje je na splitskom Županijskom sudu trebalo početi 21. prosinca odgođeno je za 30. siječnja ove godine. Tadašnji Zavadlavov odvjetnik Darko Stanić je potvrdio da je početak novog suđenja odgođen na njegov zahtjev.

Zavadlav dobio četvrtog odvjetnika

Nakon što je zagrebački odvjetnik Branko Šerić početkom prosinca otkazao punomoć za zastupanje Filipa Zavadlava, sud je izabrao odvjetnicu Ivanu Šamiju da ga brani. Međutim, odvjetnica je zatražila razrješenje jer ona u jednom drugom slučaju brani Jerka Malvasiju, koji je trebao biti četvrta žrtva Zavadlavovog pohoda centrom Splita.

Zatim mu je dodijeljeni odvjetnik Darko Stanić koji je ubrzo obavijestio Županijski sud da ne može braniti Zavadlava zbog razlika u koncepciji obrane.

Su mu je sada dodijelio novog branitelja po službenoj dužnosti, splitskog odvjetnika Tadišu Miloševića. Milošević je već treći odvjetnik koji je dodijeljen Zavadlavu po službenoj dužnosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...