Bunja: “Stanovnici Pašmana 3 sata i 15 minuta gube na čekanje trajekta, idu svojim brodovima na posao”, župan obećao pisati Agenciji

Vijećnik Đani Bunja na Županijskoj skupštini inicirao je uvođenje dodatne linije za stanovnike Pašmana koji rade u Biogradu.

Postavljam pitanje povezanosti Pašmana s kopnom s ciljem unaprjeđenja trajektne veze, a što bi znatno olakšalo život zaposlenim otočanima. Što županijska vlast može učiniti po pitanju prilagodbe plovidbenog reda državne trajektne linije stvarnim potrebama otočana koji žive na otoku Pašmanu, a rade u Biogradu? Prema važećem redu plovidbe linija između Tkona i Biograda u izvansezonskom razdoblju plovi u 5.30, potom u 7.25. Od lipnja do listopada plovit će i u 6.30 sati. Upravo ovaj polazak treba produljiti na cijelu godinu. Bilo bi potrebno osigurati i polazak iz Biograda u 15.45 sati, kako je to u sezoni. Zaposleni otočani, zahvaljujući ovakvom rasporedu, na čekanje trajekta znaju gubiti punih 3 sata i 15 minuta, što je destimulirajuće. Mnogi koriste svoja plovila da bi došli na kopno i stigli u pristojan sat na posao, kazao je.

Župan ga je podržao uz dato obećanje.

U potpunosti ćemo ovu inicijativu podržati i proslijediti Agenciji za obalni linijski promet i dostaviti na znanje Jadroliniji, odgovorio je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...