Dobili smo odgovor iz HOPS-a: “Došlo je do preopterećenja. Isključili smo dalekovod Bilice-Biograd, istovremeno je došlo do ispada u Korlatu”

Iz HOPS-a doznajemo zašto je Zadarska županija danas ostala bez struje.

Prilikom planiranog isključenja dalekovoda 110 kV Bilice-Biograd te istovremenog ispada DV 110 kV Korlat-Zadar u 10.50 sati došlo je do preopterećenja u tom dijelu prijenosne mreže. Zaštite od preopterećenja su ispravno reagirale te spriječile širenje poremećaja i tom prilikom je dio Zadra i zadarskog područja ostao bez napajanja. U najkraćem mogućem roku stvoreni su preduvjeti za ponovnu isporuku električne energije, odgovorila nam je Nada Kolega, glasnogovornica Službe za informiranje Hrvatskog operatera prijenosnog sustava.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...