Izmjene i dopune UPU-a Višnjika poticaj dugoročnom razvoju

Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Zadra održanoj 14. veljače 2023., između ostaloga, vijećnici su prihvatili Prijedlog o stavljanju izvan snage Detaljnoga plana uređenja sportsko-rekreacijskoga centra Višnjik, a potom i donijeli Odluku o donošenju Izmjena i dopuna Urbanističkoga plana uređenja sportsko-rekreacijskoga centra Višnjik.

– Odluka o donošenju Izmjena i dopuna Urbanističkoga plana uređenja sportsko-rekreacijskoga centra Višnjik jest pravna podloga koja će omogućiti da u bliskoj budućnosti u kompleksu Višnjika bude ralizirano nekoliko planskih infrastrukturnih zahvata – kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Prije određenoga vremena, poslije provedenoga javnoga natječaja, ŠC Višnjik potpisao je ugovor s tvrtkom Turisthotel. Ova je ugledna tvrtka u objektu tzv. stare menze time dobila zakup nad 486 četvornih metara poslovnih prostora u prizemlju namijenjenih ugostiteljstvu, te skladišnoga pomoćnoga prostora u podrumskom dijelu.

– Obnovom toga objekta ŠC Višnjik će dobiti niz novih i visoko kvalitetnih sadržaja i tako oplemeniti svoju djelatnost i svakodnevnu ponudu brojnim korisnicima i posjetiteljima. Uz kvalitetan ugostiteljski prostor ova će investicija omogućiti i odgovarajući uredski prostor za mnoge subjekte koji su značajni za cjeloviti zadarski sport i za rekreaciju, prikladan prostor za stalni postav povijesti zadarske košarke, suvremeni prostor za prodaju ulaznica za sve priredbe, fun shop, te prostor za udrugu navijača – kaže Karlović.

Nadalje, Izmjene i dopune UPU-a omogućit će sve pripremne poslove i realizaciju još nekoliko objekata – dvorana za rukomet, za boks i za stolni tenis.

– Svakako je značajno i što će biti omogućeno i podizanje hotela. Taj će objekt u bližoj i daljoj budućnosti biti bitna uporišna točka za cjeloviti i kontinuirani razvoj ŠC-a Višnjik, navlastito u smjeru cjelogodišnjega sportskoga turizma – ističe Denis Karlović.

Novi objekti u ŠC-u Višnjik nedvojbeno će pridonijeti proširivanju i obogaćivanju ponude, porastu broja korisnika i posjetitelja i omogućiti nove i nove javne manifestacije, kampove, seminare i druge sadržaje koji će, uz ostalo, tijekom cijele godine u Zadar privlačiti sve više gostiju iz Europe i svijeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...