Lovkinja Antonija Marušić lovom se bavi već 10 godina: “Netko misli da je lov samo ubijanje, a lov je ljubav prema prirodi, druženje ekipe, prijatelja”

Prema podacima Hrvatskog lovačkog saveza, u Hrvatskoj ima oko 3.000 lovkinja koje su vrlo ravnopravne sa svojim muškim kolegama.

Jedna od njih je i Antonija Marušić koja se lovom bavi već deset godina, a počela je uz supruga koji je strastveni lovac i tako se razvila ljubav prema lovu.

– On ima više vremena nego ja, ja imam firmu i obveze, ne ostaje puno vremena, ali nađe se ipak, kaže nam Antonija koja, zajedno sa suprugom, najviše lovi na području Ličko-senjske županije.

Za lov je vežu prekrasna iskustva zajedno s muškim kolegama koji, kaže nam, tretiraju svoje ženske kolegice uz visoko poštovanje.

Što se tiče njene oprema, ona je ista kao kod svakog drugog lovca, a puškom se naučila koristiti također uz supruga i uz dosta prakse. Najveći lovački trofej kojeg je zabilježila do sad je srnjak, a to je bilo u Korenici i Rakovici, prisjeća se.

Dakako, u lovu je najvažnije čekanje i strpljenje, a Antonija je znala biti u “čeki” i cijelu noć.

– Nije ništa bilo teško. Ljubitelji smo prirode pa u prirodi ništa nije teško, malo opuštanja, uglavnom, kaže nam.

Što se tiče ženske populacije među lovcima, ima je dosta, iako u Zadarskoj županiji ne baš puno, dok ih je u drugim županijama puno više.

– Netko misli da je lov samo ubijanje, a lov je ljubav prema prirodi, hranjenje, druženje ekipe, prijatelja, a lov je možda na zadnjem mjestu. Broj jedan je druženje, smatra Antonija.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...