Po želji urednika Radete, fokusiramo se na temu; SDP-ovci složno traže smjenu Jose Nekića, seksističko-šovinističkog pročelnika

Nakon današnje sjednice Gradskog vijeća, vijećnici SDP-a, Danijel Radeta i Danijela Vukoša, poželjeli su još malo plijeniti pažnju novinara, pa su sazvali konferenciju za novinare.

Tema, samo jedna – Joso Nekić, gradski pročelnik za odgoj i školstvo.

Kako je naveo Radeta, zadarski su se mediji, svi od reda, fokusirali na potpuno krivu stvar na današnjem Vijeću – nos Jose Nekića i Konje. No kako je nastavio prvi socijaldemokrat grada, oni su odlučili kako će najvažnija tema danas biti sam pročelnik spomenutog upravnog odjela – Joso Nekić.

Ono što je danas napravio pročelnik Nekić u zgradi gradske uprave je skandalozno i zbog toga tražimo njegovu ostavku, decidirano je ustvrdio Radeta.

Radeta je potom štafetu predao Danijeli Vukoša, koja je, kako su kazali, vratila fokus na pravu temu.

Pitanje koje je postavljeno Nekiću je ‘tko plaća predstave za djecu iz vrtića’. Odgovor smo dobili iz vrtića Sunce i Latica koji su kazali kako te troškove podmiruju roditelji, ali iz vrtića Radost nismo dobili odgovor. Uputili su nas na osnivača, odnosno pročelnika Nekića, koji je kazao kako sva djeca iz vrtića Radost na predstave idu besplatno. To nije tako jer predstave plaćaju roditelji, kazala je Vukoša.

Nastavila je pojašnjavati najvažniju temu dana, govoreći o današnjem ophođenju pročelnika i profesora Nekića, sklonog i poznatog po, kako kaže Vukoša, seksističkim i šovinističkim izjavama.

Mislim da on, kao takav, ne smije biti pročelnik za odgoj i obrazovanje, dodala je Vukoša, napominjući kako bi trebalo pozvati institucije da utvrde gdje je nestao sporni roditeljski novac za dječje predstave.

Iako je, kako smo to javljali i ovdje na portalu ali i u programu radija, da je upravo pročelnik Nekić, izvadivši eure iz džepa, za govornicom priznao kako je novce uzeo upravo on.

Prema želji velikog medijskog urednika Danijela Radete, tema je vraćena u eter i stavljena pod poseban fokus. I to ne zato što smatramo da je tema iznimno važna, posebice za roditelje čiji su računi umanjeni za naplaćene karte, već isključivo zato što je to poželio Danijel Radeta.

Po rješenju slučaja seksističko-šovinističkog pročelnika, vjerujemo da će Radeta zatražiti i naknadu za uredničku funkciju.

Veselimo se tomu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...